Ekonomi

Goldman Sachs: 'Güvercin' Fed için henüz erken

11 Ekim 2022 14:59

Goldman Sachs analistleri, ekonomik görünümün henüz yeterince kötü olmaması ve faiz piyasalarının çok dalgalı kalması nedeniyle Fed’in izlediği politikada güvercin bir dönüşü fiyatlamak için “çok erken” olduğunu vurguladı.

BloombergHT'nin aktardığı habere göre, stratejistler, "Benzin fiyatlarının artmasıyla ve daha geniş bir makro veri seti ekonomide daha fazla elle tutulur zayıflık olduğunu gösterene kadar, genel olarak Fed'in güvercinleşeceği düşüncesiyle tekrar fiyatlayan piyasalara karşı duruyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Fed'in 1-2 Kasım günlerinde yapılacak toplantıda üst üste dördüncü kez 75 baz puanlık faiz artışı gerçekleştirme yolunda olduğu değerlendiriliyor.

ABD hisse senedi göstergesi, iki haftadan kısa bir süre içinde ikinci kez Kasım 2020'den bu yana en düşük seviyesinde kapanmanın birkaç puan üzerindeyken bu yıl hali hazırda yüzde 24 düştü.

Goldman stratejistleri, finansal koşulların sıkılaşması, jeopolitik risklerin artması ve mevcut büyüme ve enflasyon ikilisinin hisse senetleri için düşüş riskini yükselttiğini vurguladı.