Spor

Gençlerbirliği ve Alagöz Holding anlaşmaya vardı: Sözleşme imzalayan kulüp, 35 milyon lira ödeyecek

Bir buçuk yıl önceki borcun Keymen İlaç’ın da sahibi olan Alagöz Holding’in başındaki isim Cengiz Alagöz’ün başkanlığa getirilerek kulübün şirketleştirilmesi istendiği için alındığı iddia ediliyor

18 Ekim 2024 18:36
Sibel Yükler

Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün, 69 milyon liralık borcuna karşılık şampiyonluk kupasına bile el konulan haciz sonrası, kulüp ile Alagöz Holding arasında yeni bir anlaşma sağlandı. Bugün holding ile sözleşme imzalayan Gençlerbirliği Başkanı Osman Sungur, 20 Ocak 2024’te Alagöz Holding’e 35 milyon lira ödemeyi taahhüt etti. Böylece kulüp de dava açmaktan vazgeçmiş oldu. T24’ün edindiği bilgiye göre, ödeme yapıldığı takdirde, borcun geri kalanı holdingin sahibi AKP Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz tarafından kulübe bağışlanacak. Ancak sözleşmeye göre eğer kulüp 20 Ocak’ta ödeme yapmazsa, 69 milyon liralık borç yasal faiziyle birlikte 100 milyon lirayı bulacak. Kulübün hacze itirazını reddeden Ankara Batı 4. Hukuk Mahkemesi ise yetkisizlik kararı vererek dosyayı Ankara mahkemesine gönderdi. Böylece haciz kararı da kaldırılmamış oldu.

Türk futbol tarihinin asırlık kulüplerinden olan Ankara’nın tarihi takımı Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçirdiği ekonomik kriz nedeniyle Alagöz Holding’e borçlandı. T24'ün kamuoyuna duyurduğu habere göre Holding, bünyesindeki iki farklı şirketten kulübe toplam 69 milyon lira gönderdi. Alagöz Holding’in gönderdiği paranın ise genel kurul kararı olmamasına rağmen, eski Kulüp Başkanı Niyazi Akdaş döneminde bilançoda “borç” olarak gösterildiği anlaşıldı. T24’e konuşan kulüp kaynakları, Alagöz Holding Iğdır Spor Kulübü Başkanı da olan Cantürk Alagöz’ü başkanlığa getirerek, kulübü şirketleştirmek istediğini, borcun bu döneme ilişkin olduğunu öne sürdü.

Kulüp kendisine tanınan süre içinde 69 milyon liralık borcunu öderse haczedilen mallarını geri alabilecek

Haciz kararına yaptığı itiraz reddedilen Gençlerbirliği, Alagöz Holding’e dava açacak: Borcun ardında kulübü şirketleştirme girişimi mi var?

Gençlerbirliği’nin haciz kararına itirazı reddedildi, dosya Ankara’ya gönderildi

TFF 1. Lig'de yarışan Gençlerbirliği Spor Kulübü ise zaman içinde borçlarını ödeyemeyince, Alagöz Holding, Asliye 4. Hukuk Mahkemesine başvurarak ihtiyati haciz kararı alarak kararın infazı için Ankara Batı İcra Dairesine başvurdu.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki İlhan Cavcav Tesisleri'nde gerçekleşen ihtiyati haciz kararı kapsamında, şampiyonluk kupasının da arasında bulunduğu çok sayıda kupa, ayrıca yazıcı, bilgisayar, televizyon gibi mallara da el konuldu.

Kulübün yaptığı itirazı reddeden Ankara Batı 4. Asliye Hukuk Mahkemesi ise bugün yapılan duruşmada yetkisizlik kararı vererek, dosyayı Ankara mahkemesine gönderdi. Böylece haciz kararı kalkmamış oldu.

Alagöz ile kulüp sözleşme imzaladı: 35 milyon lira ödenecek

Ancak Gençlerbirliği Başkanı Osman Sungur ile holding yetkililerinin bugün bir araya gelerek sözleşme imzaladığı ortaya çıktı. Kulüp, 20 Ocak'ta Alagöz Holding’e 35 milyon lira ödemeyi taahhüt etti. Ödeme yapıldığı takdirde borcun geri kalan miktarı, holdingin sahibi olan AKP Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz tarafından kulübe bağışlanacak. Sözleşmeye göre, eğer kulüp 20 Ocak’ta ödeme yapmazsa 69 milyon liralık borç, yasal faiziyle birlikte 100 milyon lirayı bulacak.

Borcun arkasında kulübü satma girişimi mi var?

Ocak ayında istifa eden Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş döneminde bir buçuk yıl önce alınan bu borcun Keymen İlaç’ın da sahibi olan Alagöz Holding’in başındaki isim Cengiz Alagöz’ün başkanlığa getirilerek kulübün şirketleştirilmesi istendiği için alındığı iddia ediliyor. Ancak 2023 seçimlerinde AKP Milletvekili olan Cantürk Alagöz, aynı zamanda Alagöz Holding Iğdır Spor Kulübü’nün de başkanı.

İddiaya göre, ekonomik krizle mücadele eden kulüp, parayı kulüp içinde harcayıp Alagöz’e olan borcunu ödeyemeyince de Holding yasal haklarını kullanarak ihtar çekti.

T24’e konuşan kaynaklar, borcun kulübün bilanço defterinde de “borç” olarak geçtiğini, Spor Kulüpleri Kanunu gereği kulüp gelirlerinin yüzde 10’undan fazlasına borçlanılamayacağını ancak eski başkanının yüzde 10’dan fazla borçlandığını, üçüncü tarafın da kulübün gelirinin ne kadar olduğunu bilemeyeceğini söyledi.

“Kulüp başka bir şirkete de mal sattı” iddiası

T24’ün edindiği bilgiye göre, kulübün yakın zamanda başka bir şirkete de iki araba ve Ankara Beysu kentteki bir gayrimenkulünü sattığı öne sürüldü. İddiaya göre, üç aydır maaşları ve borçları ödeyemeyen kulüp, malların satışından 100 milyon lira elde etti.

 

Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN | 2 yaşındaki kızının ölümüyle yargılanan baba masumiyetini kanıtladı, ölüm cezası durdurulmadı

TIKLAYIN | Devrilen tur otobüsündeki 6 kişinin öldüğü kazada, otobüs Aksaray'da mola verecekmiş

TIKLAYIN | Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan "yenidoğan çetesi" açıklaması: Cezasızlık algısı oluşturulmaya çalışıyor, böyle bir şey yok

TIKLAYIN | Devlet Bahçeli'nin eski koruma müdürü "yenidoğan çetesi" iddianamesinde sanık: Tapeleri ortaya çıktı

TIKLAYIN | Türkiye'nin en 'güvenilmez' kurumları belli oldu: İkinci sırada Diyanet var

TIKLAYIN | Prof. Dr. Fuat Keyman hayatını kaybetti

TIKLAYIN | Hepsiburada'nın satışı için anlaşma sağlandı

TIKLAYIN | Hazine ve Maliye Bakanı açıkladı: İşte en çok vergi kaçıranlar!

TIKLAYIN | Şenyaşar davasında bütün tutuklular hakkında tahliye kararı

TIKLAYIN | Milyonlarca kadının keşfetmeye korktuğu cinsel arzusu açıklandı!

TIKLAYIN | Köfteci Yusuf'ta ikinci kriz | Müşteriler ürünleri iade etmek için sıraya girdi, işletme talepleri durdurdu

TIKLAYIN | Miss Turkey birincisi İdil Bilgen, sessizliğini bozdu: Sabırsızlanıyorum!

TIKLAYIN | Yenidoğan çetesi iddianamesinde adı geçen hastanelerden biri de eski Sağlık Bakanı’nın!


Erdal Beşikçioğlu: Behzat Ç.’yi Etimesgutlularla çekeceğiz; bundan daha iyi bir ilçe tanıtımı olamaz