Gündem

Gazeteci Özgen Acar, son yolculuğuna uğurlandı

25 Ekim 2024 16:00

Ankara'da 86 yaşında vefat eden gazeteci Özgen Acar, son yolculuğuna uğurlandı.

Acar'ın cenaze namazı, cuma vakti Karşıyaka Mezarlığı Ahmet Efendi Camisi'nde kılındı.

Cenazeye Acar'ın yakınlarının yanı sıra Cumhuriyet gazetesi çalışanları katıldı.

Namazın ardından Acar'ın cenazesi, Cebeci Asri Mezarlığında toprağa verildi.

TIKLAYIN - Gazeteci Özgen Acar hayatını kaybetti

Özgen Acar kimdir?

Özgen Acar, 29 Eylül 1938'de PTT Müdürü olan babası Hilmi Acar'ın görevli olduğu Niğde'nin Bor ilçesinde doğdu. Annesi Naciye Hanım ev hanımıydı.

İlk ve orta eğitimini İzmir'de Atatürk Lisesi'nde okuduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu.

Gazeteciliğe, 13 Kasım 1960'ta Cumhuriyet'te başladı. Parlamento, başbakanlık, ekonomi ve dış siyaset muhabirlikleri yaptı.

1980'de Milliyet gazetesinin Yunanistan Temsilciliği görevini, Ankara Bürosu Haber Müdürlüğü'nü, New York Temsilciliği'ni yaptı.

Özgen Acar, daha sonra geçtiği Cumhuriyet'te New York muhabiri olarak, başta 'Karun Hazineleri' olmak üzere Türkiye'den kaçırılan tarihi-kültürel eserlerin geri getirilmesi için basın tarihine geçen araştırmacı gazetecilik dosyaları hazırladı, ardından Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmenliği'ni üstlendi ve köşe yazarlığı yaptı.

Özgen Acar, Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülü, Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü, ODTÜ Üstün Hizmet Ödülü aldı. Evli olan Acar'ın Deniz adında bir oğlu vardı.