Gündem

Gazeteci Nahit Duru son yolculuğuna uğurlandı

Duru'nun cenaze törenine Kılıçdaroğlu başta olmak üzere pek çok gazeteci katıldı

15 Eylül 2019 14:50

Ankara'daki evinde önceki gün geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen 72 yaşında hayatını kaybeden gazeteci Nahit Duru, son yolculuğa uğurlandı. Çeşitli gazete ve TV'lerde yöneticilik yapan Duru için Gazeteciler Cemiyeti önünde tören düzenlendi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, burada yaptığı konuşmada, değerli bir gazeteciyi, arkadaşı, dostu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, Nahit Duru'nun çalışma arkadaşları, sevdikleri ve ailesine başsağlığı diledi.

Eşi Yasemin Duru da, "Sevgi nedir?' diye tarif edilecekse, bu Nahit'in yaşamıydı. Hepiniz bir abinizi, dostunuzu, arkadaşınızı kaybettiniz. Ben de arkadaşımı, sevgilimi, kocamı kaybettim. Söyleyeceğim tek şey şu; Biz ailesi olarak onunla hep gurur duyduk" diye konuştu.

Gazeteci Fergün Canan Atalay da sadece eniştesini kaybetmediğini, aynı zamanda akıl hocası ve ustasını da yitirdiği için üzüntülü olduğunu belirtti. Gazeteci Fatih Güllapoğlu, Duru'nun son 3 yıldır KOAH tedavisi görmesine rağmen çalışmayı hiç bırakmadığını ifade etti. Gazeteci Merdan Yanardağ da üzüntüsünü anlatan kısa bir konuşma yaptı.

Duru'nun ailesi ve yakınları ile eski bakanlardan Sümer Oral ile çok sayıda gazetecinin katıldığı törenin ardından cenaze Kocatepe Camisi'ne götürüldü.

Cenazeye Kılıçdaroğlu da katıldı

Nahit Duru için Kocatepe Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aileye başsağlığı dileklerini iletti.

Buradaki törene TBMM Başkanvekili Levent Gök, eski bakanlardan Ertuğrul Günay ve Şükrü Sina Gürel ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile çok sayıda eski siyasetçi, gazeteci ve yazar katıldı.

Duru'nun cenazesi daha sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Nahit Duru kimdir?

Nahit  Duru 1945’te Samsun’da doğdu. Özel Gazetecilik Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Gazeteciliğe 1966 Ulus Gazetesi’nde başladı. Barış, Ankara Telgraf, Hürriyet gazeteleri, Toplum, Yedi Gün dergileri, Politika ve Flaş Gazetesi’nde çalıştı. Dünya Gazetesi’nde görev aldı. 1980 sonrası Arayış Dergisi’nin Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yaptı. Türk Haberler Ajansı’na (THA) girdi. Güneş Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliği dahil çeşitli kademelerinde çalıştı. 1994’te Best FM’de genel koordinatörlük yaptı. Duru ABC Gazetesi’nin Ankara Temsilciliği ve Tele 1 Televizyonu’nda Yayın Kurulu üyeliği yapıyordu.1980 dönemini anlatan “Arayış” isimli bir kitaba da imza atmıştı.