Gündem

"GATA’nın bahçesine ruhsatsız cami yapılıyor" iddiası

28 Nisan 2023 09:02

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne devredilen ve Türkiye’nin en köklü sağlık kuruluşlarından biri olan Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin (GATA) bahçesinde cami yapımına başlandı. Caminin, ruhsatsız olduğu öne sürüldü.

Halk TV'de yer alan habere göre, adı Sultan Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilen GATA'nın bahçesinde yer alan cami inşaatının girişine ruhsat asılmadı.

Üsküdar Belediyesi’nin de imar planına göre, bölge "sağlık tesisi alanı" olarak görülüyor.

Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Nasrettin Özkaya, söz konusu alanın eğitim ve sağlık amaçlı alan olduğunu vurgulayarak, caminin kaçak yapıldığını söyledi. Bölgeye sadece eğitim amaçlı üniteler yapılabileceğini, diğer her türlü imara kapalı olduğunu anlatan Özkaya, "Cami ruhsatsız yapılıyor" diye konuştu.

Abdülhamit Han Hastanesi Başhekimi Ali Rıza Odabaş, arazinin rektörlüğe ait olduğunu kaydederek, cami yapımıyla hastanenin ilgisi olmadığını belirtti.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de önce inşaatın izinli ve yasal olduğunu, belgileri ulaştıracağını belirti. Türkmen, daha sonra, “Koruma kurulu onaylı ve bizden ruhsatlı... Tarihi eser göründüğü için koruma kurulu onayı da var” açıklamasını yaptı.