Spor

Galatasaray'ın UEFA Kupası zaferinin 23. yıl dönümü

17 Mayıs 2023 12:49

Galatasaray Kulübü, 17 Mayıs 2000'de kazanılan UEFA Kupası'nın 23. yıl dönümünü kutluyor.

Sarı-kırmızılı ekibin, Danimarka'nın Kopenhag şehrinde 17 Mayıs 2000 tarihindeki final maçında İngiltere'nin Arsenal takımını penaltı atışları sonucunda mağlup ederek, UEFA Kupası'nı kazanmasının üzerinden 23 yıl geçti.

Tarihin 16 Mayıs'tan 17 Mayıs'a dönmesinin ardından gece yarısı başlayan paylaşımlar devam ediyor. Sarı-kırmızılı kulübün Twitter hesabındaki ilk paylaşımda, "Türk futbol tarihinde kazanılmış ilk Avrupa kupası!  Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu!  Namağlup UEFA Kupası Şampiyonu Galatasaray!" denildi

Şampiyonluk yolu

Galatasaray, 1999-2000 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında üçüncü olarak Avrupa'daki mücadelesine UEFA Kupası ile devam etmiş, finale gelene kadar İtalya'nın Bologna, Almanya'nın Borussia Dortmund, İspanya'nın Real Mallorca ve İngiltere'nin Leeds United takımlarını kupanın dışına itmişti.

Sarı-kırmızılılar, 17 Mayıs 2000'de Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da oynanan finalde ise bir diğer İngiliz ekibi Arsenal'a normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maçın ardından penaltı atışlarıyla üstünlük sağlayarak UEFA Kupası'nı kazanmıştı.