Gündem

'FETÖ' soruşturmalarında rüşvet çarkı: "Adliyede çok sayıda tanıdıklarımız var, bu işi çözeriz"

"Bu davanın hallolması için 200 bin lira para vermen gerek"

22 Mart 2019 09:18
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, cumhuriyet savcısı İsmet Bozkurt’un ve cumhuriyet savcısı Lütfi Karabacak’ın açığa alındığı 'FETÖ davalarında rüşvet soruşturmasının detayları ortaya çıktı. Soruşturma, hakkında 'FETÖ/PDY' silahlı terör örgütü üyeliği suçundan dosyası bulunan Osman Sarı’nın şikâyetiyle açıldı. Sarı, FETÖ şüphelileri ile kamu görevlileri arasında emlakçı Ahmet Kıntaş'ın, "Adliyede çok sayıda tanıdıklarımız var. Senin davanı 2-3 güne çözeriz. Bu davanın hallolması için 200 bin TL para vermen gerek" diyerek aracılık yaptığını ileri sürüyor.
 
Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, 'FETÖ' şüphelileri ile kamu görevlileri arasında bağlantı kurduğu öne sürülen emlakçı Ahmet Kıntaş’ın, takipsizlik kararı karşılığında 'FETÖ' şüphelilerinden aldığı parayı, trafikte rolü bulunanlara dağıttığı belirlendi. 3 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında, cumhuriyet savcıları İsmet Bozkurt ve Lütfi Karabacak açığa alınmıştı. Ayrıca şüphelilerin ifadelerinde İstanbul Adliyesi Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı A.O. ve Yargıtay tetkik hakimi M.Ü’nün de adının geçtiği öğrenildi.
 
TIKLAYIN - 'FETÖ' üyeleriyle para pazarlığı yaptığı ileri sürülen iki savcı açığa alınmış

İstanbul Adliyesi’ni sarsan “FETÖ borsası” soruşturması, hakkında 'FETÖ/PDY' silahlı terör örgütü üyeliği suçundan soruşturma dosyası bulunan Osman Sarı’nın 3 Aralık 2018’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvuruyla başladı. Sarı, Bayrampaşa’da bulunan iş yerine gelen avukat Dilek Buğday Bayram ve eşi Abdülkadir Bayram’ın kendisi hakkında bulunan 'FETÖ' soruşturma dosyasını kapatmak karşılığında para istediklerini belirterek şikâyetçi oldu.

Bu şikâyetin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı şüphelilerle ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma dosyasında teknik ve fiziki takip sonucu Osman Sarı’nın avukat Dilek Buğday Bayram’ın ofisinde  organizatörlüğünü yapan emlakçı Ahmet Kıntaş ile buluştuğu belirlendi. Kıntaş’ın buluşmada Sarı’ya “Hakkındaki iddialar çok ciddi. Yüksek ihtimalle hüküm alabilirsin. Eğer biz yardım edersek bu işi çözeriz. Adliyede çok sayıda tanıdıklarımız var. Senin davanı 2-3 güne çözeriz. Bu davanın hallolması için 200 bin TL. para vermen gerek. Bunun 40 bin TL.’si bize kalacak. Geri kalan miktarını ise adliyedeki bağlantılarımıza göndereceğiz” teklifinde bulunduğu tespitine yer verildi.

Soruşturmanın devamında 12 Aralık 2018 günü Ahmet Kıntaş’ın WhatsApp üzerinden şikâyetçi Osman Sarı’ya şüpheli olduğu soruşturmaya ilişkin kovuşturmaya yer olmadığına dair karar evrakının fotoğrafını gönderdiği, “Merhaba Osman Bey, öğleden sonra başsavcı vekilinin onayı da tamam olarak göndereceğim” şeklinde mesaj attığı da tutanaklara geçti.

Giderek genişletilen soruşturma kapsamında polis memuru O. Ö’nin yanı sıra Fırat Taştemur’un da aralarında bulunduğu 6 ismin de emlakçı Kıntaş ve avukatlarla irtibatlı oldukları ve suça yönelik görüşmeler yaptıklarının tespit edildiği, bu isimler hakkında arama, el koyma ve gözaltı kararı alındığı kaydedildi.

Van’da görevli olan polis O. Ö’nin 'FETÖ' şüphelilerine ait POLNET bilgilerini Kıntaş’a gönderdiği ve karşılığında para aldığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında şüpheliler Ahmet Kıntaş, Dilek Buğday Bayram, Abdülkadir Bayram, Murat Ayyıldız isimli şahıslar gözaltına alındı. Dilek Buğday Bayram, Abdülkadir Bayram etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediklerini söyleyerek Emniyet’te ifade verdi. Organizasyonun perde arkasında Ahmet Kıntaş’ın olduğunu belirten Bayram çifti, Fırat Taştemur aracılığıyla kamu görevlileriyle bağlantı kuran Kıntaş’ın elde edilen geliri pazarlık trafiğinde rolü bulunanlara dağıttığını anlattı.

Tutuklama talebiyle İstanbul 4. Sulh Ceza Hâkimliği’ne çıkarılan şüphelilerin verdiği ifadeler üzerine soruştuma savcılara uzandı.


Haberin tamamı için tıklayın.



Gökçer Tahincioğlu Ankara’daki seçim yarışını yorumladı