Spor

Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu ayrılığını KAP'a bildirdi

27 Ağustos 2024 19:32

Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu'nun transferini KAP'a bildirdi. Brighton ile görüşmelere başlandığı belirtildi.

Bir süredir transfer görüşmeleri için İngiltere'de bulunan Fenerbahçeli Ferdi Kadıoğlu'nun Brighton'a transferi resmen açıklandı.

5+1 yıllık sözleşme

Milli oyuncu, İngiliz ekibiyle 5+1 yıllık resmi sözleşme imzaladı. Ferdi, Brighton'dan yıllık 3.5 milyon euro kazanacak.

Fenerbahçe'nin kazanacağı rakam

Fenerbahçe, yaptığı açıklama ile bu transferden 30 milyon euro bonservis ve 5 milyon euro bonus ile birlikte sonraki satıştan yüzde 10 pay kazanacak.

Fenerbahçe tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Futbol A Takımı oyuncularımızdan Ferdi Erenay Kadıoğlu'nun, İngiltere'nin The Brighton and Hove Albion FC kulübüne transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır."

Kadıoğlu'nun Fenerbahçe'deki performansı

2018-2019 sezonunda 1.4 milyon Euro bonservis bedeliyle Hollanda ekibi NEC’ten Fenerbahçe’ye transfer olan 24 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz sezon sarı-lacivertli formayla 51 maça çıkarak takımın vazgeçilmez isimlerinden biri olmuştu. Bu sezon da 5 maçta görev alan Ferdi 1 de gol kaydetti.

EURO 2024'te A Milli Takım formasıyla gösterdiği performansla da dikkatleri üzerine çeken Ferdi, 10 kez gol şansı yaratarak Christian Eriksen ve Kevin de Bruyne'nin ardından 3. sırada kendisine yer bulmuştu.