Spor

Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes deplasmanında galip!

10 Ekim 2024 22:40

Temsilcilerimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko, EuroLeague'in 2. haftasında karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler mücadeleden 83-78'lik galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşma karşılıklı sayılarla başladı. Oyun dengesi ilk çeyreğin son anlarına kadar bozulmazken Fenerbahçe Beko, Colson'ın kaydettiği 3 sayıyla öne geçti. Konuk ekip, Birch ve Zagars ile de sayılar bulmaya devam etti. Oyun üstünlüğünü ele alan sarı-lacivertliler, 27-21'lik skorla ikinci çeyreğe önde giren taraf oldu.

Etkili performansını sürdüren Fenerbahçe Beko farkı çift haneye çıkartmayı bildi. Anadolu Efes, Elijah Bryant ve Rodrigue Beaubois'nın kaydettiği 3 sayılarla rakibine cevap verdi. Soyunma odasına 46-37'lik Fenerbahçe Beko üstünlüğüyle gidildi.

Sarı-lacivertliler, 3. çeyrekte de oyun ve skor üstünlüğünü korumayı bildi. Anadolu Efes, Elijah Bryant ile üst üste sayılar bulsa da Fenerbahçe Beko, Hayes ve Baldwin'in 3 sayılarıyla rakibine cevap verdi. Sarunas Jasikevicius'un öğrencileri son çeyreğe 60-51 önde girdi.

Mücadelenin son çeyreği karşılıklı sayılara sahne oldu. Anadolu Efes, Nwora ve Oturu'nun sayılarıyla oyuna ortak oldu. Zagars'ın çizgiden kaydettiği tek sayıyla bir kez daha öne geçen Fenerbahçe Beko, Guduric'in üç sayısıyla farkı 4'e çıkarttı. Zagars'ın üçlüğüyle rahatlayan konuk ekip, Baldwin'in çizgiden bulduğu sayılarla farkı açtı. 

EuroLeague'in 2. haftasına sahne olan derbide Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'i 83-78 mağlup etti.

Fenerbahçe Beko sıradaki maçında Kızılyıldız'ı ağırlayacak. Anadolu Efes ise Maccabi Tel Aviv'e konuk olacak.

Karşılıklı ihraç geldi

3. çeyreğin bitimine 01:11 kala tansiyon yükseldi. Fiziksel tartışmaya giren Tarık Biberovic ve Elijah Bryant oyundan ihraç edildi. İki oyuncu da kalan anlarda takımlarını yalnız bıraktı.

TIKLAYIN-Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko derbisinde ortalık karıştı: 2 oyuncu ihraç edildi!

Marjanovic ve Pierre süre alamadı

Fenerbahçe Beko'da Boban Marjanovic ve Dyshawn Pierre karşılaşmayı süre almadan tamamladı.

EuroLeague'deki 23. randevu

Organizasyonda 2 kez şampiyonluğa ulaşan Anadolu Efes ile bir defa kupayı müzesine götüren Fenerbahçe Beko, EuroLeague tarihinde 23. kez karşı karşıya geldiler.

İki takım arasında oynanan 22 karşılaşmanın 8'ini lacivert-beyazlılar, 15'ini ise sarı-lacivertli ekip kazandı.

TIKLAYIN | Fenerbahçe'de sürpriz Medina gelişmesi

TIKLAYIN | UEFA'dan Galatasaray'a "zemin" uyarısı

TIKLAYIN | A Milli Takım'ın konuğu Karadağ

TIKLAYIN | Gökhan Dinç'ten Acun Ilıcalı'ya sert sözler: Arşivci Acun, niye kesip biçip cımbızlıyorsun; bunlar hep birilerinin taktikleri

TIKLAYIN | Fernando Muslera, Uruguay'da kulüp satın aldı