Gündem

Fatih Altaylı: İhalesiz bir biçimde, gece yarısı yapılan bir açıklama ile enerji üretim lisanslarını gizlice kimlere verdiniz?

“Bahsettiğim rakam öyle üç beş kuruş değil, tam tamına 6 milyar dolar”

26 Eylül 2024 12:35

Gazeteci Fatih Altaylı, İhalesiz bir biçimde, bir gece yarısı yapılan bir açıklama ile gizlice enerji üretim lisansları dağıtıldığını yazdı “Bahsettiğim rakam öyle üç beş kuruş değil, tam tamına 6 milyar dolar” diyen Altaylı, muhalefeti sessiz kalmakla suçladı.

Altaylı, yazısında şunları kaydetti:

“Dediğim gibi AKP’ye yakın iş insanları bile arayıp teşekkür ediyor. Çünkü artık orada bile ayrımcılık başlamış. AKP’ye çok ama çok yakın, AKP döneminde zenginleşmiş ve enerji sektöründe de faaliyet gösteren bir holding bile ancak 1 megavatlık bir lisans alabilmiş ve şimdilerde yargıya gitmekten bahsediyormuş. Anlayacağınız rezalet büyük ama muhalefet ilgisiz. Biz bunları yazdığımız için her gün bu hukuksuz ülkede mahkemelerde süründürülür, iktidar yalakalarının türlü hakaretlerine maruz kalırken muhalefetin bu ilgisizliği canımızı sıksa da, rezalet, yolsuzluk, haksızlık kimsenin umurunda değil diye bizim de susacak halimiz yok.

En azından herkes adına, bu ülkenin iyi insanları, düzgün vatandaşları adına, haksızlığa isyan edemeyen ama içi kan ağlayan iş dünyası ve hatta AKP’ye yakın iş insanları adına şunu öğrenmek istiyorum. 30 bin megavatlık rüzgâr enerjisi lisanslarını kime, kimlere verdiniz. Eğer kendinize güveniyorsanız açıklayın firmaların isimlerini. Hep beraber öğrenelim, bunların kaçı gerçekten üretici, kaçı çantacı. Hadi sıkıysa açıklayın.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.