Gündem

EYT’liler sabah saatlerinde SGK önünde yine uzun kuyruklar oluşturdu

30 Aralık 2022 09:56

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşık 2 milyon 250 bin kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesi açıklamasının ardından askerlik ve doğum borçlanması ile prim gün sayısını öğrenmek isteyen EYT’li vatandaşlar Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri önünde uzun kuyruklar oluşturmaya devam etti.

Dilekçeler kabul ediliyor ancak işlemler yeni yasa yürürlüğe girdikten sonra başlatılacak.

Erdoğan başkanlığında  Beştepe'de, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in katılımıyla EYT düzenlemesine ilişkin toplantı gerçekleştirilmişti. Toplantının ardından EYT düzenlemesine ilişkin Erdoğan, şunları söylemişti:

"Sistemin idamesine zarar vermemek ve ülke ekonomisinin üzerine kaldıramayacağı yükler bindirmemek için uzunca bir süre böyle bir düzenlemeye sıcak bakmadık. Devlet için büyük bir fedakarlık anlamına gelen bu düzenlemeyle artık sistemi her türlü  tartışmadan arındırarak,  yerli yerine oturtmuş olacağımıza inanıyorum. Yapılan düzenleme ile yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emekli olma hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak." 

TIKLAYIN | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT açıklaması: Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak

TIKLAYIN | EYT; Emeklilik başvurusu nasıl yapılır?