Ekonomi

Eski TCMB araştırma müdürü hesapladı: Dolar kuru tahmini ne oldu?

11 Şubat 2025 11:18

Eski TCMB Araştırma Müdürü Çağrı Sarıkaya, yıl sonu dolar kuru ilişkin yeni hesap yaptı. Sarıkaya, "Kur varsayımının bir miktar yükselmiş olabileceğini işaret ediyor" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 21'den yüzde 25'e yükseltti. Ayrıca TCMB, reel sektör ve finansal sektör temsilcilerinden oluşan 68 katılımcı tarafından yanıtlanmış '2025 yılı Ocak ayı Piyasa Katılımcıları Anketi' sonuçlarına göre, yıl sonu dolar/TL beklentisi 43,02 TL seviyesinde bulunuyor.

Bu gelişmeler sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan ekonomist Barış Soydan, TCMB eski araştırma müdürü ve şimdinin Akbank Başekonomisti Çağrı Sarıkaya'nın dolar kuru tahminine yer verdi.

Soydan'ın aktardığına göre, Sarıkaya şu ifadeleri kullandı:

"Enflasyon raporlarında açıkça paylaşılmıyor olmakla birlikte, ABD doları bazında ithalat fiyatları varsayımının aşağı inerken, tahmin muhasebesinde TL cinsinden ithalat fiyatları kaynaklı bir etkiye yer verilmemiş olması, kur varsayımının bir miktar yükselmiş olabileceğini işaret ediyor olabilir. Geçtiğimiz notta beklenen döviz kurunu 41 olarak tahmin ettiğimizi paylaşmıştık. Yeni tahminlerde 42-43 bandında bir döviz kuru baz alınmış olabilir."

 

Botoks ücreti ne kadar olmalı, Türkiye'de yasal olan markalar hangileri; Dr. Nurhayat Gül anlattı