Spor

Mehmet Topal, depremden etkilenen Malatya'ya ambulans gönderdi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 depremler birçok ilde olduğu gibi Malatya'da da büyük yıkıma sebebiyet verdi

14 Şubat 2023 12:00

Türk futbolunun önemli isimlerinden Mehmet Topal, deprem felaketinden etkilenen memleketi Malatya'ya giderek arama-kurtarma ekiplerine yardımcı oldu.

Malzemeleri köylere ulaştırdı

Fanatik'in haberine göre depremin ikinci gününde bölgeye ulaşan Mehmet Topal, bir TIR yardım malzemesi ve ambulans gönderdi. Eski milli futbolcu daha sonra her gün köyleri tek tek dolaşıp yakın illerden aldığı ihtiyaç malzemelerini bu köylere ulaştırdı.

Geceleri kamyonetinde birkaç saat uyuyan, gün içinde yardım malzemeleri taşıyan Mehmet Topal'ın akşam saatlerinde ise arama-kurtarma ekiplerine yardım ettiği belirtildi.

Futbola veda etmişti

Mehmet Topal, geçen sezonun sonunda 36 yaşında aktif futbol yaşamını sonlandırmıştı. Son olarak geçen sezon Beşiktaş forması giyen Mehmet Topal, Galatasaray, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir'de şampiyonluk kazanarak aynı ligde üç farklı takımla şampiyon olan ilk ve tek Türk futbolcu olarak tarihe adını yazdırmıştı.