Ekonomi

Erdal Sağlam: 2021 yılından sonra enflasyonu patlatan iktidar, şimdi yüzde 50'in altına inecek enflasyonu bir başarı hikayesi gibi sunmaya hazırlanıyor

30 Eylül 2024 10:27

T24 Ekonomi

10Haber yazarı Erdal Sağlam, perşembe günü açıklanacak enflasyon oranı ile ilgili olarak, ''Nas politikalarıyla 2021 yılından sonra enflasyonu patlatan iktidar, şimdi yüzde 50'in altına inecek enflasyonu bir başarı hikayesi gibi sunmaya hazırlanıyor'' dedi.

Eylül enflasyon rakamının yüzde 2 ila 2.5 arasında açıklanmasının beklendiğini dile getiren Sağlam, yazısında şunları söyledi:

''Böylece 3 Ekim'de yıllık enflasyon yüzde 48.5 gibi bir rakama inecek. Nas politikalarıyla 2021 yılından sonra enflasyonu patlatan iktidar, şimdi yüzde 50'in altına inecek enflasyonu bir başarı hikayesi gibi sunmaya hazırlanıyor. Bunun ilk adımlarını ABD'den dönüşte, geçmişteki akıl dışı politikaların mimarı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bile sanki başarılı olunmuş gibi anlattığına şahit olduk. O nedenle yüzde 48.5'lik rakamın propagandasının bu haftadan itibaren yoğunlaştırılmasını bekliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değil ama Bakan Mehmet Şimşek'in başarılı olduğu söylenebilir ama o da şüpheli. Çünkü Şimşek göreve geldiğinde önce hem kurları hem de enflasyonu hızlandırdı, faizi istediği kadar artıramadı ve çok daha sonra enflasyon düşüşe geçebildi. Nas politikasıyla kurlardaki patlama üzerine 21 Aralık 2021'de kur korumalı mevduat faciasını uygulamaya koyan iktidar 2022 Ekim'de yıllık enflasyonu yüzde 85.5'e kadar yükseltmişti.''

Yazının tamamını okumak için tıklayın

Bol ödüllü 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri' filminin konusu ne?