Gündem

Erdal Beşikçioğlu ile yaşanan krizi T24 duyurmuştu: Belediye ihtarname gönderdi, Etimesgut Belediyespor’un ismi ve logosu değiştirildi

11 Ekim 2024 16:16
Sibel Yükler

Ankara’da son dönemde Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ve 3. Lig’de yarışan Etimesgut Belediyespor yönetimi arasında yaşanan kriz yeni bir boyuta evrildi. İddiaya göre, Beşikçioğlu ve Belediye Meclisi, Mansur Yavaş’ın eski danışmanın da bulunduğu yeni yönetimden kulübün belediyeye devrini istemişti. Yönetim, kulübü devretmek için göreve geldikten sonra 1 ayda harcandığı öne sürülen 75 milyon lira ödenmesini isteyince belediyenin kulübe sağladığı imkânlar geri çekilmişti. T24'ün dün kamuoyuna taşıdığı krizin ardında Yavaş ve Beşikçioğlu arasında seçim döneminden kalan gerginliğin yattığı konuşulurken, bugün sürpriz bir karar ile kulübün adı değiştirildi. Etimesgut Belediyesi, kulübe 10 Ekim tarihli bir ihtarname göndererek, belediyenin isminin ve logosunun kaldırılmasını istedi. Kulüp yönetimi, “Etimesgutspor” olarak ismini değiştirme kararı aldı. 

Etimesgut Belediyespor, bugün resmi hesaplarından bir açıklama yaparak, kulübün isminin değiştirildiğini duyurdu. Açıklamaya göre, Etimesgut Belediye Meclisi, kulübe bir ihtarname göndererek, kulübün “Etimesgut Belediyesi” yazan ismini ve logosunu kullanmasının uygun olmadığını bildirdi.

Kulübe ulaşan bu ihtarname sonucunda, yönetim kurulu isim ve logo değişikliğine gitmek durumunda kaldı. Yoluna bundan sonra Etimesgutspor olarak devam etme kararı alan kulüp, ismini ve logosunu değiştirdi.

TIKLAYIN - Erdal Beşikçioğlu ile Etimesgut Belediyespor yönetimi arasındaki krizin nedeni Mansur Yavaş’la yaşanan gerginlik mi?

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Değerli Taraftarlarımız, Etimesgut Belediyesi tarafından kulübümüze gönderilen, 10 Ekim 2024 tarihli ihtarnamede yer alan Meclis kararında kulübümüzün Etimesgut Belediyesi ismini ve logosunu kullanmasının uygun olmadığı kararı yer almaktadır. Kulübümüze ulaşan bu ihtarname sonucunda yönetim kurulumuz, isim ve logo değişikliğine gitme kararı almıştır. Kulübümüz, federe olduğu 1954 yılından bugüne kadar siyah beyaz renkleriyle ilçemiz ile bütünleşmiş, Etimesgut’lu gençlerin umudu olmuştur. Yönetim kurulumuz yaptığı toplantı sonucunda kulübümüzün ve ilçemizin geleneklerine bağlı kalarak 'ETİMESGUT SPOR' ismiyle yola devam etme kararı almıştır. İlerleyen günlerde yeni logomuzu taraftarlarımızın ve kamuoyunun beğenilerine sunacağız. Saygılarımızla.. Etimesgut Spor Yönetim Kurulu."

Ne olmuştu?

Ankara’da son dönemde Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ve 3. Lig’de yarışan Etimesgut Belediyespor yönetimi arasında yaşanan kriz konuşuluyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yakınlığıyla bilinen eski Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı ve Kulüp Başkanı Metin Akyüz, seçimden üç ay sonra her iki görevinden de istifa etti.

Akyüz gitti, yine Yavaş'a yakın isimler geldi

Akyüz’ün istifasının ardından kulüpteki yerine gelen isim ise aynı zamanda MKE Ankaragücü Başkan Yardımcısı olan, Ozan Beton-Yapı’nın sahibi Ümit Ozan oldu.

3. Lig’de oynayan Etimesgut Belediyespor’a 31 Temmuz’da Kulüp Başkanı olan Ümit Ozan da koltuğu devraldığı Metin Akyüz gibi Yavaş’a yakın bir isimdi. Etimesgut Belediyespor’un yeni Başkanvekili Abidin Doğan da Yavaş’ın eski danışmanları arasında. Kulübün Basın Sözcülüğüne getirilen Volkan Akpınar da Yavaş’ın mitinglerinde anonslarını yapan isimlerden.

Erdal Beşikçioğlu ve Mansur Yavaş

"Kulübün devrine, 75 milyon liranın tahsili istendi" iddiası

Ancak Akyüz’ün istifası ardından yeni yönetimle de Beşikçioğlu arasında bir dizi kriz yaşandı.

Bu değişimin ardından Beşikçioğlu’nun kulübe yaptığı ziyaret yeni bir krize yol açtı. Beşikçioğlu, Akyüz’ün hem belediye başkan yardımcılığından hem de kulüpten istifasının ardından oluşan bu yeni yönetimi, 22 Ağustos’ta ziyaret etti.

İddiaya göre, Beşikçioğlu ve Belediye Meclisi, Yavaş’ın eski danışmanın da bulunduğu yeni yönetimden kulübün belediyeye devrini istedi.

Yönetim, kulübü devretmek için göreve geldikten sonra geçen 1 ayda harcandığı öne sürülen 75 milyon lira ödenmesini istedi. 

Ancak ziyaretten sadece birkaç gün sonra belediye, kulübe tahsis edilen bazı hizmetlerini geri çekme kararı aldı. İddiaya göre Beşikçioğlu’nun bu kararında, Yavaş’a yakın yeni yönetim nedeniyle belediyenin kulübe müdahale edemeyeceğini fark etmesi etkili oldu.

Belediye hizmetlerini geri çekti, kulüp kursları paralı yaptı

Ziyaretten birkaç gün sonra belediye, kulüpte hizmet veren 24 eğitmeni gerçi çekti, kulübün otobüsüne el koydu. Aynı gün açıklama yapan kulüp ise 14 branşta süren spor kurslarında kursiyer aidatlarının 1 Eylül itibarıyla 1500 TL olacağını duyurdu.

İddiaya göre, Beşikçioğlu'nun kulübe ziyaretinden yalnızca 5 gün sonra gerçekleşen bu iki olay da hem Yavaş’a hem de Akyüz’e yakınlığıyla bilinen Ümit Ozan ve kulüp yönetimine bir darbe olarak görüldü.

Ancak kulislerdeki başka bir iddiaya göre, Beşikçioğlu, imkânları belediye tarafından karşılanan kulübün devri için 1 ayda harcandığı öne sürülen 75 milyon liranın tahsili isteyen yönetime karşı bir tavır aldı.

Yönetim, 2 Eylül’de Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ı ziyaret etti

Etimesgut kriziyle gündem olan Keçiören Başkanı’na sürpriz ziyaret "mesaj" mı?

Yavaş’ın seçimden önce Etimesgut’a aday düşündüğü Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ve ABB Meclis Üyesi Atilla Çelik’in olaydan birkaç gün sonra yönetim tarafından ziyaret edilmesi ise “Beşikçioğlu’na mesaj” olarak yorumlandı. Belediyenin kulüple temmuzdan beri yaşadığı krizin ardında Yavaş ve Beşikçioğlu arasında seçim döneminden kalan gerginliğin yattığı öne sürülüyor.