Gündem

Emre ve Erdi Kızgır kardeşler hakkında düzenlenen iddianame kabul edildi: Beş yıldan onar yıla kadar hapis cezası istendi

İlk duruşma, 4 Temmuz'da İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek

28 Nisan 2019 12:04
YouTube'da bulunan Deep Turkish Web adlı kanalın sahibi olan Emre ve Erdi Kızgır kardeşler hakkında düzenlenen iddianame kabul edildi. Kızgır kardeşler hakkında "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasına özendirme" suçundan, beş yıldan onar yıla kadar hapis cezası istendi. İlk duruşmanın, 4 Temmuz'da İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüleceği belirtildi.

İddianamede, bahsi geçen videoların herhangi bir kullanıcı tarafından izlenmese dahi suç unsuru oluşturduğu, şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada ise herhangi bir uyuşturucu maddeye rastlanmadığı bilgisine yer verildi.

Türkiye genelinde sosyal medya üzerinden gençleri uyuşturucu madde kullanmaya teşvik ettikleri iddia edilen kişilere yönelik 26 ilde eş zamanlı olarak operasyon yapılmıştı. Bu operasyon kapsamında gözaltına alınan Emre ve Erdi Kızgır, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürülmüşlerdi. İkili adli kontrol şartı ile serbest kalmıştı.