Gündem

Depremde bin 400 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi ile ilgili davada kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verildi

Ebrar Sitesi'nin inşaatında, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'nın raporlarına göre, zorunlu olan zemin ve temel etüt araştırmaları yapılmadı

06 Ekim 2024 07:32

T24 Haber Merkezi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 6 Şubat Depremleri'nin ardından, yüzlerce insanın hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi K Blok'un çöküşüyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, aralarında önemli bürokratların da bulunduğu 11 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verdi. Bu isimler arasında dikkat çeken biri, eski İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ve aynı zamanda Çamlıca Camisi'nin eski koordinatörü Hacı Mehmet Güner.

BirGün'den İsmail Arı'nın aktardığına göre, soruşturma, uzmanlar tarafından hazırlanan bilirkişi raporlarına dayanarak, yıkılan binaların yapı ruhsatlarının verilmesi ve zemin etüdü yapılmadan onaylanması gibi ciddi ihlalleri gündeme getirdi. Özellikle Hacı Mehmet Güner'in, 1989'dan 2012'ye kadar Kahramanmaraş Belediyesi'nde çalıştığı süre zarfında birçok önemli projede imzasının bulunması, soruşturmanın odak noktalarından biri haline geldi.

TIKLAYIN - Ebrar Sitesi ailelerinden Bakan Kurum'a tepki: Buraya adaletten önce imar giriyor

Ebrar Sitesi'nin inşaatında, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'nın raporlarına göre, zorunlu olan zemin ve temel etüt araştırmaları yapılmadı. Soruşturma sürecinin, benzer ihlalleri önlemek adına ciddi bir uyarı niteliği taşıdığı ve kamu görevlilerinin sorumluluklarının altını çizdiği belirtiliyor.


'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye