Suriye'deki geçici Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) yönetiminin Cumhurbaşkanı Muhammed El Colani'nin Türkiye ziyaretine Alevi demokratik kitle örgütleri tepki gösterdi. Açıklamada, "Onun taktığı kravat elindeki kanı kapatamaz" ifadelerine yer verildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle Ankara'ya gelen HTŞ liderliğindeki geçici yönetimin Cumhurbaşkanı olarak ilan edilen Colani, Türkiye'ye geldi.
Colani'nin Türkiye'ye ziyaretine tepki gösteren Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), Türkiye Alevi Federasyonu (ADFE), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri (AKD), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) ortak bir açıklama yayımladı.
Yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Uluslararası çete liderini devlet başkanı statüsü ile karşılamak başta Ortadoğu halkları olmak üzere biz Alevilere de parmak sallamaktır.
AKP'nin 22 yıllık iktidarları döneminde birçok antidemokratik uygulamalarla karşı karşıya bırakıldık. Fakat bu durum hepsini de aşan bir haldir. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Dünya'da birçok ülkenin terörist ilan ettiği Colani katildir, teröristtir.
Yargılanması gerekirken onu protokolde karşılamak işlediği suçları aklamaktır.
Onun taktığı kravat elindeki kanı kapatamaz. O, Suriye'de on binlerce Ezidi, Kürt, Hristiyan ve Alevi'nin katilidir. Colani Suriye halklarının katliamından sorumludur. Milyonlarca insanın yerinden yurdundan edilmesinden sorumludur."
Yakın bir gelecekte organları yazıcılarda 'basabileceğiz' – Doku mühendisi Ece Öztürk anlatıyor |