Gündem

Çiğdem Toker: Yoksulluk derinleşirken, ülkemizin toprakları sermaye şirketleri ve AKP ortaklığıyla talana açık hale getiriliyor

12 Ağustos 2022 10:11

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, “Ülkemizin eşsiz doğal ve tarihsel varlıklarını adeta talana açan karar süreçlerinin hızı ve şirketlerin büyük güçleri karşısında hukuk mekanizmasının yeterli gelmediğine tanık oluyoruz” diyerek sitem etti.

“Yakında, yanında yöresinde doğanın talan edilişine tanıklık etmeyen kimse kalmayacak. Kapadokya'da Tunceli'de Rize'de, Aydın Mezeköy'de, Çanakkale Asos'ta, Marmaris'te, Şırnak'ta, yerin altı ve üstü durmaksızın iş makineleriyle kazılıyor” diyen Toker, Kapadokya’daki yol yapımı, Ovacık’ta altın madenciliğine başlanacağı iddiası gibi örnekler göstererek şunları kaydetti:

“Yoksulluk derinleşirken, ülkemizin toprakları sermaye şirketleri ve AKP ortaklığıyla, sonuçları her geçen gün ağırlaşan bir talana açık hale getiriliyor. Bir yazının sınırlarını çok aşacak bu talan projelerinin muhalefet milletvekillerinin çabalarının ötesine geçerek, yeni dönem gündeminde mutlaka acil bir maddeye dönüştürülmesi gerekiyor.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.