Gündem

CHP'li Torun'dan Bakan Kurum'a: İBB'nin Tuzla’ya yaptığı yatırıma bir teşekkür etmeyip, orayı provoke etmeye gelenlerin nezaketsizliğine sahip çıkmak ancak size yakışır

"Bir kere de doğrunun yanında durun"

25 Ekim 2022 21:43

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Tuzla’da düzenlediği programda, AKP'li Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'nın konuşmasının ardından çıkan gerginliği eleştiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a yönelik olarak, “İBB'nin Tuzla’ya yaptığı yatırıma bir teşekkür etmeyip, orayı provoke etmeye gelenlerin nezaketsizliğine sahip çıkmak ancak size yakışır” dedi. 

İBB’nin Tuzla'da tamamladığı biyolojik arıtma tesisinin bugünkü açılışında AKP'li Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'nın konuşmasının ardından gerginlik yaşandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden, “Her fırsatta özgürlükten, fikir hürriyetinden, demokrasiden dem vuranlar; doğrulardan rahatsız oldukları, fikirlerin ifadesine tahammül edemedikleri için Tuzla Belediye Başkanımıza saldırıyor. Şadi Yazıcı’ya yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Başkanımıza geçmiş olsun” açıklamasını yaptı.

"Bir kere de doğrunun yanında durun"

Bakan Kurum’un paylaşımına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, şunları söyledi: 

“Ne oldu Sayın Bakan? Açılış törenini sabote etme girişiminiz başarılı olamayınca rahatsız mı oldunuz?

İBB'nin Tuzla’ya yaptığı yatırıma bir teşekkür etmeyip, orayı provoke etmeye gelenlerin nezaketsizliğine sahip çıkmak ancak size yakışır. Bir kere de doğrunun yanında durun.” 

TIKLAYIN | AKP'den Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'ya destek: "Siyasi barbarlığa geçit vermeyiz"

TIKLAYIN | İSKİ arıtma tesisi açılışında gerginlik; Tuzla Belediye Başkanı, Topbaş ve Erdoğan'a teşekkür etti, protestolar yaşandı!

TIKLAYIN | İmamoğlu'ndan, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya tepki: Burayı germeye gelmiş