Gündem

CHP'li Şile Belediye Başkanı, selefi AKP'li isme “parkeci” diye hitap etti: 30’un üzerinde usulsüz dosya tespit ettik, gözlerimize inanamadık!

17 Ekim 2024 13:31

T24 Haber Merkezi

Şile Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, önceki dönem AKP’li belediye Başkanı’nın yeni belediye binasındaki parkeleri beğenmeyip değiştirilmesini talep ettiğini, ancak kesilen 720 bin liralık fatura karşılığında parkelerin değiştirilmediğini açıkladı. Söz konusu firmanın kendilerine “En azından KDV’sini ödeyin” diye dönüş yaptığını söyleyen CHP’li Kabadayı, “parkeci” diye bahsettiği İlhan Ocaklı’ya “Yetimin dulun hakkını böyle çarçurlara verecek adam da değiliz” diye çıkıştı.

Yerel seçimlerde AKP’den CHP’ye geçen Şile Belediyesi’nin yeni başkanı Özgür Kabadayı, seçim döneminde harcanan 580 milyonu araştırmak üzere arkadaşlara talimat verdiğini ve neticesinde 30’un üzerinde usulsüz dosya tespit ettiklerini duyurdu. “Gözlerimize inanamadık” diyen Kabadayı, sosyal medya hesabından da paylaştığı videoda şunları kaydetti:

“Seçim döneminde harcadığınız 580 milyonu araştırmak üzere arkadaşlara talimat verdik. Teftiş heyetinin yapmış olduğu çalışmada 30’un üzerinde usulsüz dosya tespit ettik. Onur kardeşim diyor ya niye vermiyorsunuz savcılığa diye. Nasıl ikilemde bıraktığınızı anlatacağım. Tespit edilen dosyalar tarafıma sunuldu, baktık gözlerimize inanamadık. Bina yaptınız ya hani, AK Parti devleti değil burası, Türkiye Cumhuriyeti devleti burası. Hiçbir AK Parti’nin Meclis üyesi, biz orada bina yaptık siz de gidip oturun biz de ziyaretinize geliriz diyemez. Yeni belediye binasının başkanlık katındaki parkeleri beğenmeyen arkadaş, parkeci arkadaş, parkelerin motifli 3 boyutlu yeni parkeler ile değiştirilmesi talimatını veriyor. Ve toplamda 720 bin liralık bir fatura var. Dedim ki arkadaşlara bu naıl bir parkeymiş diye, gene inanamadım, ortada parke yok. Olan parke müteahhidin yaptığı parke, fatura var mı var. Firmayı çağırdık. Bu faturayı iptal et dedik, yukarıda Allah var, hak var hukuk var, adalet var. Bize şöyle dönüldü ‘Ya en azından KDV’sini ödeyin.’ Ben niye ödeyeyim ya! Ben yapılmayan bir ürünün KDV’sini niye ödeyeyim? Hepimizin Allah’tan korkumuz var. Belediyenin bir lirasını çöpe atacak adamlar değiliz. Yetimin dulun hakkını böyle çarçurlara verecek adam da değiliz. Savcılığa verelim dedik, vereceğiz de zaten, altında mevcuttaki arkadaşın imzasının olmadığını söylediler. Yani bu ne oluyor birilerine imzalatmış kendisi sözde sıyıracak işten.”