Gündem

CHP'li Böke, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi SOC grubunun Birinci Başkan Yardımcılığı’na seçildi: Her şey dayanışmayla her yerde çok güzel olacak

26 Haziran 2019 13:50

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Türkiye'nin de bir üyesi olduğu Avrupa Konseyi'nin Parlamenter Meclisi'nde bulunan Sosyalist, Sosyal Demokrat, Yeşiller (SOC) grubunun Birinci Başkan Yardımcılığı’na seçildi. 

SOC'un Avrupa Konseyi grubu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Böke'nin birinci başkan yardımcılığına oy birliğiyle seçildiğini açıkladı. Grubun sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "İstanbul seçimlerinden sıra bu açık bir işaret, Selin Sayek Böke'yi iki sonuç için de kutluyoruz" ifadeleri yer aldı. 

Böke'nin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Eşitlik, özgürlük, adalet, demokrasi ve barış değerleriyle büyük dayanışmayı var eden İstanbul seçimlerinin ardından, sosyalist grubun başkan vekilliğine seçilmiş olmaktan büyük heyecan ve onur duyuyorum. Her şey dayanışmayla her yerde çok güzel olacak" ifadeleri yer aldı.