Gündem

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na saldırı soruşturmasında 4 kişi adliyeye sevk edildi

Şüphelilerden birinin 51 suç kaydı bulunuyor

10 Nisan 2023 12:14

Seyrantepe’de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı soruşturmasında gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevk edildi. 

HaberTürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, Şüphelilerin, firarda olan arkadaşlarının görüntüleri sosyal medyaya koymak amacıyla havaya ateş ettiğini iddia etti. Polis daha önceden 51 suç kaydı bulunan 23 yaşındaki firari şüpheli Emre D.'yi yakalamak için operasyonları sürdürüyor.

İfadeleri ortaya çıktı

Gasp Büro Amirliğinde ifadeleri alınan şüpheliler "5 arkadaşla birlikte iftar yapmıştık. Daha sonra tatlı yemek için Ortaköy'e gittik. Geç saatlere kadar orada kaldık. Birlikte sahur yaptıktan sonra eve gitmek üzere yola çıktık. Edirne istikametine doğru giderken araçta bulunan Emre D. bir anda silahını çıkartıp, diğer elinde telefonuyla sosyal medya üzerinden canlı yayın açıp ateş etti. Daha sonra silahını yerine koyup canlı yayını kapattı. Biz evlerimize dağıldık. Parti binalarının yerini bile bilmiyoruz" dediler.

Şüphelilerden birinin 51 suç kaydı bulunuyor

Polis, Emre D.'nin sosyal medya hesapları üzerinde yaptıkları incelemede canlı yayın görüntüsünü kısa süre içinde sildiğinin tespit edildiğini söylediler. Polis şüpheliyi yakalamak için bugüne kadar yaklaşık 50 adrese baskın yapıldığını, operasyonların aralıksız sürdüğünü belirttiler.

Gözaltına alınan Arif P. (26)’nin 26 suç kaydının olduğu, Berkan I. (22) 13 suç kaydının olduğu, Ferhat E.(23) suç kaydının olduğu ve Anıl I.(20)’nın ise suç kaydının bulunmadığı öğrenildi. Firari şüpheli Emre D’nin ise çeşitli suçlardan 51 adet suç kaydının olduğu öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince Meskun mahalde ateş etmek, Genel Güveliği tehlikeye sokmak ve Silahlı Kanunlara muhalefet suçundan yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Ne olmuştu?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün saat 05.00 sıralarında Seyrantepe'de bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı düzenlendiğini bildirdi. Olayda 6-7 el ateş edildiğini belirten Kaftancıoğlu, "İl Başkanlığımıza isabet eden mermi bulunamamış, olay mahalinde boş kovanlar bulunmuştur" dedi.

TIKLAYIN |  Canan Kaftancıoğlu açıkladı: CHP İstanbul İl Binası'na silahlı saldırı düzenlendi