Gündem

Bursa'da kadınlar laiklik için meydana çıkıyor

"Karanlığa meydan okuyoruz, laiklik, eşitlik ve yaşamlarımız için buradayız, bir aradayız!"

27 Eylül 2024 08:06

T24 Haber Merkezi

Sol Feminist Hareket, 29 Eylül Pazar günü Bursa'da düzenleyeceği laiklik mitingi için tüm kadınlara katılım çağrısı yaptı. "Eşitsizlik, sömürü ve yıkımın her geçen gün derinleştiği bu düzende değişim zorunlu" diyen hareket, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, kadınlara ve gençlere daha iyi bir gelecek için laik bir yaşamın gerekliliğini vurguladı. Kadınların sömürüye, ayrımcılığa, cinsiyetçiliğe ve gericiliğe karşı seslerini yükseltmeleri gerektiğini belirtildi.

Sol Feminist Hareket, geçtiğimiz temmuz ayında düzenlediği kamptan sonra, laiklik mücadelesinin kadın mücadelesiyle iç içe olduğunu ve bu doğrultuda mücadeleyi her alanda büyüteceklerini açıkladı. Bursa'daki miting, bu sürecin ilk adımı olarak planlanıyor. Birgün'ü haberine göre, Ebru Karataş, Bursa'yı mahalle mahalle ayırarak çalışma grupları oluşturduklarını ve kadınlara mektuplarla ulaştıklarını ifade etti. Karataş, her mahalleden farklı hikayeler dinlediklerini ve kadınların ev içi şiddet, tarikat yapılanmaları gibi sorunlarla mücadele ettiğini belirtti.

Miting, Bursa Fomara Meydanı'nda başlayıp Kent Meydanı'na kadar sürecek bir yürüyüşle devam edecek. Miting alanında kadınlar kendi hikayelerini paylaşacak ve Grup Kucaklaşma'nın konseriyle son bulacak.


"Mustafa Kemal çağırdı, geldik"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele