Gündem

“Bu iş, Cumhurbaşkanımızın bir sözüyle çözülür”

Batan İhlas Finans'dan parasını alamayan Özcan Kavurt anlatıyor

04 Şubat 2019 07:21

2001 yılında yaşanan kriz sırasında batan İhlas Finans Bankası’ndan ödeme alamayanlardan olan Özcan Kavurt, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi: “Cumhurbaşkanımıza yalvarıyorum. Derdimize derman olsun. Bu işin Cumhurbaşkanımız'ın bir sözüyle çözüleceğini biliyoruz.”

Sözcü’den Fatma Vurgun’un haberine göre, 19 yıldır parasını almaya çalışan Özcan Kavurt’un anlattıklarından bir kısım şöyle:

Elimizdeki bir miktar parayla 2000 yılında bir ev almaya niyetlendik. O sırada bir akrabamıza para lazım oldu. Borç verdik. Kalan 11 bin dolar civarı paramızı da Enver Ören'in güler yüzüne güvenip İhlas Finans'a yatırdık. Ben parayı yatırdıktan iki ay sonra “Battık” dediler. Herhangi bir kar payı da almadım.

Tam 19 yıldır bizim paramızı kullanıyorlar. ‘Battı' denildiğinde, şubelerinin önüne gittik. “Kimsenin bizde parası kalmayacak” diye geçiştirdiler. TGRT'ye çıkıp ‘Şu kadar kişinin parasını verdik' diye yalan söylüyorlar.

Dini duyguları üzerinden insanları dolandırdılar. Bizim devlete yükümüz olmadan bu parayı İhlas Holding'den temin edebilirler. Varlıkları yetiyor paramızı ödemeye ama ödemiyorlar. Mücahit Ören, kime güveniyor? Arkasında kim var? Devlet üstü bir güç mü? Niye dokunamıyorlar bunlara anlamıyorum. Cumhurbaşkanımız'a yalvarıyorum. Lütfen bizim derdimizin dermanı olsun. Bu işin Cumhurbaşkanımız'ın bir sözüyle çözüleceğini biliyoruz.