Dünya

Britanya Prensi William, Yeni Zelanda'da terör saldırısına uğrayan camiyi ziyaret etti: "Aşırılıkçılığın her türü yenilmelidir"

"Dünyaya öğrettiğiniz şeyler için minnettarım"

26 Nisan 2019 13:05

T24 Dış haberler

Britanya Prensi William Louis, Yeni Zelanda'da 15 Mart'ta 50 kişinin katledildiği terör saldırılarından sağ kurtulanlarla buluştu. Prens William, "Aşırılıkçılığın her türü yenilmelidir" dedi.

Christchurch'te saldırıya uğrayan El-Nur camisinde yaklaşık 160 kişiyle buluşan prens, "Çok zor bir dönemde ayağa kalktınız ve birbirinize destek oldunuz. Bu trajediye (15 Mart 2019 cami saldırıları) verdiğiniz reaksiyon inanılmazdı.Geçen zamanda dünyaya öğrettiğiniz şeyler için minnettarım. İyimserliğinize katılıyorum, sizinle yas tutuyorum. Hayatta kalanları destekleyeceğim" diye konuştu. 

Saldırıda eşini kaybeden ve yaralanan Farid Ahmed, prensin elini sıkarken, "Umudu elden bırakmamalıyız ve nefrete teslim olmamalıyız" dedi. Prens William da yaptığı konuşmada, "Sevginin gücü hep nefretten güçlü olsun. Aşırılıkçılığın her türü yenilmelidir" ifadelerini kullandı. 

Prens Wiliam 15 Mart'taki terör saldırılarından sonra yaptığı açıklamada, "İyi bir dostunuzun ihtiyacı olduğunda yanına uçup onu kucaklarsınız" demişti.