Dünya

Böylesi görülmedi; havalimanında 11 ton yakalandı, el koyuldu!

05 Şubat 2025 07:43

T24 Dış Haberler

Güney Kore'nin Incheon Uluslararası Havaalanı yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, geçen yıl el bagajında toplamda 11 ton kimçi yakalandı.

Tuzlanmış ve fermente edilmiş sebzelerden yapılan bir karışım olan ve ülkenin vazgeçilmez garnitürlerinden biri olan kimçi, baharatlı sosa batırılmış olması nedeniyle ülkede sıvı olarak kabul ediliyor. 

Dünyadaki diğer birçok havalimanında olduğu gibi, Güney Kore yetkilileri de kabin bagajında ​​100 ml'yi aşan sıvı ve jelleri yasaklıyor. 

Popüler bir Koreli seyahat fenomeninin, gezginlere kimçinin yalnızca check-in sırasında yenebileceğini hatırlattığı YouTube videosu 1,2 milyon kez izlenmişti. 

Havaalanı yetkilileri, el konulan gıda maddelerinin ya atıldığını ya da diğer el konulan eşyalarla birlikte yerel bir toplum refah merkezine bağışlandığını söyledi.

Ek olarak 2024 yılında Korean Air, uzun mesafeli uçuşlarda ekonomi sınıfında seyahat eden yolculara hazır eriştesi servis etmeyeceğini duyurmuştu. Havayolu, kaynar su eklenerek yapılan bu atıştırmalığı servis etmeyi çok tehlikeli hale getiren "artan türbülans eğilimi"ni gerekçe göstermişti. 

Güney Koreli bir blog yazarı, ABD ziyaretinin ardından ülkesine döndüğünde 20 şişe baharat getirdiğini bildirdi. Ancak şişelerin bagaj taşıma bandından sarı bir kilitle çıktığını ve daha sonra yetkililer tarafından el konulduğunu söyledi. Terminalin her yerine Korece ve İngilizce olarak yolcuları ülkeye baharat karışımlarını sokmamaları konusunda uyaran tabelalar yerleştirildi. 


Yakın bir gelecekte organları yazıcılarda 'basabileceğiz' – Doku mühendisi Ece Öztürk anlatıyor