Gündem

Bitlis'te 4.5 büyüklüğündeki deprem sonrası duygulandıran not: AFAD abi, deprem oluyor. O yüzden gitme bizleri koru

26 Eylül 2024 12:28

T24 Haber Merkezi

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki 4.5 büyüklüğündeki depremde merkez üssü Yumrukaya köyünde bazı evlerde çatlaklar oluştu. Bölgede çalışma yapan AFAD ekibine, 3 kız arkadaş tarafından, "AFAD abi, deprem oluyor. O yüzden gitme bizleri koru. dün çok korktuk" notu bırakıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) dün saat 14.50'de merkez üssünü Tatvan ilçesi Yumrukaya Köyü olarak saptadığı 4.5 büyüklüğündeki depremin AFAD ekibi, hasar tespiti için Yumrukaya köyüne yönlendirildi. Köyde yapılan çalışmalarda bazı evlerde çatlaklar tespit edildi.

Camda sürpriz not: AFAD abi, deprem oluyor. O yüzden gitme bizleri koru

Tedbir amaçlı geceyi köyde geçiren AFAD ekibi, sabah saatlerinde araçlarının yanına döndüklerinde camda sürpriz notla karşılaştı. Medine, Tuğçe ve Duygu adlı kişilerin isimlerinin olduğu notta, yazısı ekipl "AFAD abi, deprem oluyor. O yüzden gitme bizleri koru. Dün çok korktuk. Sevgilerle AFAD Abi"eri gülümsetti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin bugün, sabah saatlerinden itibaren, köyde kapsamlı hasar tespiti çalışması başlattığı bildirdi. (DHA)

 

 

 

Mustafa Kemal çağırdı, geldik"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele