Dünya

Bira kutularından oluşan sanat eseri, müze görevlisi tarafından yanlışlıkla çöpe atıldı

Müze sözcüsü, "Eseri şimdi bir kaide üzerinde daha geleneksel bir yere koyduk, böylece macerasından sonra dinlenebilecek” dedi

08 Ekim 2024 11:12

T24 Dış Haberler

Hollanda'da bir müzede sergilenen Fransız sanatçı Alexandre Lavet'in All The Good Times We Spent Together (Birlikte Geçirdiğimiz Tüm Güzel Zamanlar) eseri bir personel tarafından çöp zannedilerek yanlışlıkla çöpe atılmak üzereyken kurtarıldı. 

Hollanda'nın batısındaki Lisse kentinde bulunan LAM müzesinin sözcüsü Froukje Budding, AFP'ye yaptığı açıklamada, sanat eserlerinin genellikle alışılmadık yerlerde bırakıldığını, söz konusu eserin de asansörde sergilendiğini söyledi. Ziyaretçileri her zaman şaşırtmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi. 

Küratör Elisah van den Bergh, kısa bir moladan döndükten sonra kutuların ortadan kaybolduğunu fark etti. Bergh, daha sonra çöpe atılmak üzereyken tam zamanında onları bir çöp torbasından çıkardı.

Budding, “Eseri şimdi bir kaide üzerinde daha geleneksel bir yere koyduk, böylece macerasından sonra dinlenebilecek” dedi.

Müzede yeni işe başlamış olan ve eseri çöpe atmak üzere yerinden kaldıran tamirciye karşı herhangi bir "kırgınlığı" olmadığını söyleyen Budding, "O sadece işini yapıyordu" dedi. 

Bu olay, galeri ve müzelerdeki sanat eserlerinin başına gelen talihsiz olayların sonuncusu. 2023 yılında aç olduğunu söyleyen bir adam Seul'deki bir galeride İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan'ın enstalasyonunun bir parçası olarak duvara bantlanmış bir muzu yemişti.