Gündem

Birgün yazarı: Suçlular memleketin uzun cezasızlık geçmişinden haberdar

08 Ekim 2024 10:21

T24 Haber Merkezi 

BirGün yazarı Ayça Söylemez, İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in Semih Çelik tarafından katledilmesiyle gündemdeki yerini koruyan kadın cinayetlerini kaleme aldığı yazısında; "Hem suçlular hem de hayatta kalanlar, memleketin uzun cezasızlık geçmişinden haberdar" ifadelerini kullandı. 

BirGün yazarı Ayça Söylemez, bugünkü köşe yazısında kadın cinayetlerini kaleme aldı. Söylemez'in "Biz hala o köşedeyiz" başlıklı yazısı şöyle:

"İstanbul’un orta yeri, Beyoğlu’nda 24 saat işlek olan bir sokakta, bir kadın iki erkeğin cinsel saldırısına maruz kaldı. Saldırı 24 Eylül’de meydana geldi, kamera kayıtları geçen hafta basına yansıdı. Saldırganlar, minik bir gözaltı sonrası halkın içine salındı. Ardından kurulan Twitter mahkemesi kararıyla tekrar gözaltına alınıp tutuklandılar. Bu tutukluluğun da çok uzun sürmeyeceği malumunuz… Kaldı ki sosyal medyanın insafına kalan bir sonucun, çözüm getirmeyeceği aşikâr.

Bize kalan, o kamera görüntülerindeki köşeye sıkıştırılan kadın oldu. O köşede tüm kadınlar kendini gördü, hepimiz o köşeye sıkıştırılmış hissettik. Bu sıkışmışlık halinden de nasıl çıkarız, bilmiyoruz. Çünkü hem suçlular hem de hayatta kalanlar, memleketin uzun cezasızlık geçmişinden haberdar."

Yazının tamamını okumak için tıklayın