Gündem

Bakanlık T24'ün ortaya çıkardığı belgeleri doğruladı: Köfteci Yusuf, “domuz eti” gerekçesiyle listeye eklendi

10 Ekim 2024 15:09
Cengiz Anıl Bölükbaş

Tarım ve Orman Bakanlığı, T24'ün duyurduğu Köfteci Yusuf'tan alınan numunelerde domuz ettiği kullanıldığını tespit eden raporun ardından, firmayı ''Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar'' listesine aldı.

T24, dün Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerin ardından iki farklı raporda, Köfteci Yusuf’tan alınan numunelerde domuz eti tespit edildiğini duyurmuştu.

TIKLAYIN - İşte belgesi: Köfteci Yusuf’la ilgili domuz eti tespiti, şubat ve mart aylarındaki iki raporla yapılmış

Haberin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı, "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" sitesinde yayınladığı ''Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar'' listesine Köfteci Yusuf'u da ekledi. Firmadan numune olarak alınan dana eti döneri ve tüketime hazır pişmiş köftede domuz etine rastlandığı belirtildi. 

Şirket domuz eti kullandıklarını reddetmişti

Köfteci Yusuf, ürünlerinde domuz eti kullandığı tespit edilmesinin ortaya çıkmasının ardından yaptığı açıklamada, "Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır. Numune alma sırasında hata yapılmıştır" diyerek sonuçları reddetmişti. 

TIKLAYIN - Köfteci Yusuf'tan beklenen açıklama geldi: Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır, numune alımında hata yapılmıştır

 


 

"Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'