Ekonomi

Bakan Şimşek, "Neden gelişmiş ekonomiler kadar zengin değiliz?" diye sordu, yanıtını verdi

26 Ekim 2024 15:42

T24 Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'nin neden bazı gelişmiş ekonomiler kadar zengin olmadığı" sorusuna, "katma değer zincirinde yukarı çıkamadığı için" yanıtını verdi. 

Bakan Şimşek, ABD'de Brookings Enstitüsü'nde düzenlenen etkinlikte, Türkiye'nin ekonomik görünümüne ve politikalarına ilişkin olarak detaylı bir sunum yaptı.

Şimşek, ülkenin büyüme performansının gelişmekte olan ekonomiler arasındaki emsallerinin çok üzerinde olduğunu belirterek, "Sadece büyük bir ekonomi değiliz, aynı zamanda hızlı büyüyoruz" dedi. Ülkenin güçlü ve nitelikli bir iş gücü piyasasına sahip olduğunu vurgulayan Şimşek, her yıl 1 milyonu aşkın kalifiye iş gücünün üniversite ve meslek okullarından mezun olduğunun altını çizdi.

Ülkede güçlü bir üretim kültürü olduğuna da dikkati çeken Şimşek, "Peki, neden bazı gelişmiş ekonomiler kadar zengin değiliz?" sorusunu sordu ve şu yanıtı verdi:

"Çünkü hala katma değer zincirinde yukarı çıkamadık. Bu, üzerinde çalışmamız gereken bir konu. Orta yüksek ve yüksek katma değerli ürünler üretmek için yapısal reformlara hız kazandıracağız."

TIKLAYIN - Bakan Şimşek: Enflasyon, uyguladığımız programa yanıt veriyor


 

Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - Hem Baba Vanga hem de Nostradamus 2025 için aynı kehanette bulunmuş!

TIKLAYIN - Nihal Bengisu Karaca: Öcalan henüz çağrı yapmadı ama bu ihtimal bile PKK’daki taşları yerinden oynatmaya yetti

TIKLAYIN - The Washington Post, 1980'lerden beri ilk kez bir başkan adayına destek açıklamadı: Jeff Bezos, kararı "Trump'tan korktuğu için" mi aldı?

TIKLAYIN - Hızla yayılan ve dinozor yumurtasına benzeyen dev bir tür, kanala takılmış halde bulundu; bilim insanları şaşkın

TIKLAYIN - Kutup ayılarının bölmesine atladı, parçalanmaktan son anda kurtarıldı!

TIKLAYIN - Gülben Ergen, serumlu fotoğrafını paylaştı: "Hayatımda bu denli ağır ve zor bir şey yaşamadım"