Ekonomi

Bakan Kurum: İstanbul Finans Merkezi, Londra ve New York ile rekabet edecek

17 Nisan 2023 14:48

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merkezi'nin, Londra ve New York ile rekabet edeceğini söyledi.

Bakan Kurum, İstanbul Finans Merkezi'nin açılışında konuştu. Kurum, "550 yıl sonra dünya ticaretinin merkezi olacak bu büyük eseri insanlığa sunmanın haklı mutluluğunu gururunu yaşıyoruz. Bu güzide eserle İstanbul'u finansın merkezi yapan, Türkiye Yüzyılı'nı başlatan Cumhurbaşkanımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyorum" diye konuştu.

"Bir yüzü Kapalıçarşı'ya diğer yüzü Ulu Camimize bakmakta"

Kurum, İstanbul Finans Merkezi'nin, Londra ve New York ile rekabet edeceğini ifade ederek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Buraya gelen çalışan 100 bin kişiye hizmet veren finans sektörümüze otopark Trafik sorununu çözecek. Ümraniye Kadıköy hattında bağlantı planladık, İFM altında metro inşaatı yürüyor. Buradaki çalışanlarımızın bölgemizin ihtiyaçlarını giderecek cami, yeşil alan, okulları içinde barındırıyor. Finansın merkezinin tasarımında mimarlık tarihimizin Mimar Sinan'ın formlarını kullandık.

Bu eserimizin tasarımında bir yüzü Kapalıçarşı'ya batıya bakarken diğer yüzü de Anadolu'muza Ulu Camimize bakmaktadır. Özel tasarımcılarımızla çalışılmış ve geleneklerimizle bezenmiş finansımızın da kalbi atacaktır. Daha nice dev eserlerimizi Cumhurbaşkanımız liderliğinde kazandırmaya devam edeceğiz. 14 Mayıs'ta eser siyaseti diyeceğiz. 15 Mayıs sabahına uyanacağız."

Bakan Kurum, "Sayın Berat Albayrak, Lüfti Elvan'a, Nureddin Nebati'ye BDDK, SPK, Merkez Bankası'na burada çalışan mimar, mühendis ve işçi kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine noktaladı.