T24 Haber Merkezi
Türkiye’nin ilk ulusal havacılık şûrası İstanbul’da tamamlandı. 1. Ulusal Havacılık Şurası’nda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yönetiminde sektörün tüm paydaşları bir araya gelerek; havacılık, ulaşım ve turizm alanlarında geleceğe yönelik stratejiler ele alındı.
Şuraya katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ulaşım ve turizmin birbirinden ayrı düşünülemeyecek iki temel unsur olduğuna dikkat çekerek, "Bir ülkenin güçlü bir ulaşım ağına sahip olması, onun turizmdeki etkisini doğrudan etkilemektedir. Turizmin büyümesi de aynı şekilde ulaşım alanında gelişimi zorunlu hale getirmektedir" dedi.
Bakan Ersoy, turizmde değişen seyahat alışkanlıklarına dikkat çekerek, "Geçmiş yıllarda aileler bir yıl önceden gelecek yılki tatillerini planlardı. Şimdi insanlar hafta sonu için tatil planları yapıyor. Bu dönüşüm, ulaşım alanındaki gelişmelere bağlı olarak gerçekleşiyor. Hızlı karar alma, hızlı uygulama ve hızlı ulaşım. İşte bu turizm hareketliliğine cevap verebilmenizin yegâne yolu turizmdeki yeniliklere hızlı cevap sunabilecek bir ulaşım sektörüne sahip olabilmenizdir" ifadelerini kullandı.
Bakan Ersoy, Türkiye’nin turizmde son yıllarda büyük başarılar elde ettiğini belirterek, “2002 yılında ülkemize gelen turist sayısı 12 milyon, turizmden gelirimiz ise 13 milyar dolardı. 2024 yılında bu alanda tarihi rekorlar kırdık. 62 milyon ziyaretçi ülkemize gelirken 61 milyar dolar gelir elde ettik. 2024 yılında ülkemizi ziyaret eden misafirlerin neredeyse yüzde 70’i ülkemize hava yollarını kullanarak gelmişlerdir. Bu rakam da Türkiye’yi turizmde dünyanın süper ligine yükseltmek ve oradaki yerini, daima yükselen bir grafikle, kalıcı hale getirmek için ulaşım ve turizm arasında bağın ne kadar önemli olduğunu göstermektedir” dedi.