Ekonomi

Altında yeni rekor: Çeyrek altın 5 bin lirayı aştı, ons altın 2 bin 670 doları gördü

25 Eylül 2024 11:44

Gram altın bir kez daha rekor kırdı. Ons altın ise tarihi zirvesini aşarak ilk kez 2 bin 670 doları geçti. Çeyrek altın fiyatı da 5 bin lira sınırını aştı.

Altın fiyatları bu hafta yeni bir rekor seviyeye ulaşarak güçlü bir artış gösteriyor. Sarı metalin spot fiyatı, 25 Eylül’de ilk kez ons başına 2.670 ABD dolarını aşarak güvenli liman olma özelliğini pekiştirdi. Bu yükselişte, ekonomik ve jeopolitik belirsizliklerin etkisi büyük.

Küresel ekonomik gelişmeler ve belirsizlikler, altındaki artışın en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Özellikle ABD Merkez Bankası’nın genişlemeci para politikaları ve son gerçekleştirilen 50 baz puanlık faiz indirimi, piyasalarda daha fazla faiz indirimi beklentisi doğurdu. Chicago Federal Rezerv Bankası başkanına göre, bu indirimlerin 2025 yılına kadar sürmesi bekleniyor.

Tüm bu gelişmeler ışığında, altının ons fiyatı 2 bin 670 dolara ulaşarak rekor kırarken, şu anda 2 bin 658 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Yurt içinde gram altın fiyatı 3 bin liraya yaklaşmış durumda ve tarihi zirvesini 2 bin 930 liraya taşıdı. Kapalıçarşı serbest piyasada çeyrek altın fiyatı ise 5 bin 22 TL'yi görerek 5 bin lirayı aştı. Cumhuriyet altını ise 20 bin 442 lira seviyelerinde işlem görüyor.

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?