Spor

Alman futbolcu LGBTİ+ temalı formaya “Gay saçmalığını imzalamam” dedi; kadro dışı bıraklıldı

12 Ekim 2024 11:11

T24 Spor

Alman futbolcu Kevin Behrens, bir taraftarın imzalatmak istediği LGBTİ+ temalı formayı ''Ben bu gay saçmalığını imzalamam'' diyerek imzalamadığı için süresiz kadro dışı bırakıldı.

Bundesliga ekibi Wolfburg'un 33 yaşındaki forveti Kevin Behrens bir taraftarın, üzerinde gökkuşağı olan formasını imzalamayı reddetmesinin ardından hiç beklemediği bir cezayla karşılaştı. 

Olay, Eylül ayında düzenlenen bir imza etkinliğinde meydana geldi. Taraftarlar çeşitli eşyalar ve formalar için oyunculardan imza alırken, Behrens'e gökkuşağı desenli bir forma uzatıldı. Ancak Behrens, bu formayı defalarca reddettikten sonra sert ifadeler kullanarak "Ben bu gay saçmalığını imzalamam" dedi.

Kulüp içindeki bir toplantıda, sportif direktör Sebastian Schindzielorz ile bir araya gelen oyuncu, bu davranışının yanlış anlaşıldığını ve "eşcinsellere karşı herhangi bir karşıtlığı olmadığını" savundu.

Özür diledi

Wolfsburg, bu olayın ardından hızlı bir şekilde harekete geçti ve Behrens'in kulübün değerlerine aykırı davrandığını belirtti. Kulüpten yapılan açıklamada, "VfL Wolfsburg, toplumsal sorumluluğunun farkındadır. Kulüp ve çalışanları, her zaman çeşitliliği, hoşgörüyü ve temel değerleri savunmaktadır" denildi. Behrens de daha sonra bir açıklama yaparak, "Spontane yorumlarım kesinlikle kabul edilemezdi. Bunun için özür dilerim" ifadelerini kullandı.