Spor

Alanyaspor'da Josef Sural'a veda

Josef Sural'ın cenazesi yarın Çekya'ya gönderilecek

29 Nisan 2019 19:14

Geçirdiği kaza sonrası yaşamını yitiren Josef Sural için Alanyaspor Tesisleri'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Alanyasporlu oyuncular, kulüp yönetimi ve diğer kulüplerden yetkililer katıldı. 

Törende bir konuşma yapan Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, "Türkiye'nin her yerinden gelen kulüp başkanları, siyasileri ve sporcularına  acımızı paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Acımız çok büyük. İlk defa ne söyleyeceğimi bilemediğim bir yerdeyim. Ailemizin çok önemli ve değerli bir parçasıydı. Kişilik olarak çok karakterli bir kardeşimizdi. Maalesef, elim kazada yaşamını yitiren Sural'ı ebediyete uğurlayacağız" dedi.

  

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da törende duydukları üzüntüyü dile getirirken, "Bugün çok kıymetli bir oyuncumuzu başkanın da söylediği gibi Alanyaspor ailesinin çok kıymetli bir üyesini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Her şeyden önce Sural'ın ailesine, sevdiklerine Alanyaspor camiasına ve tüm taraftarlara baş sağlığı diliyorum. Çekya Dışışleri Bakanı Tomas'ın da kulübümüze de baş sağlığı dileklerini iletmek istiyorum. Hepimiz kahrolduk. Kuzey Irak'tayken bu üzüntü verici haberi başkanımızdan aldık. Cenazesinin ülkesine gönderilmesi için her türlü tedbiri aldık. Tüm yetkililere huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu gece Antalya'dan İstanbul'a, yarın sabah da İstanbul'dan Çekya'ya göndereceğiz. Ailesini de kendi uçağımla Prag'a ulaştıracağız. Sparta Prag kulübüne de gösterdikleri dayanışma için çok teşekkür ediyoruz. Buraya uçak göndermek istediler ancak biz her şeyi hazırladığımızı onlara bildirdik. Sural'ın ailesi artık bizim ailemizdir. Onlara sahip çıkacağız. Alanya Sural ve ailesini çok sevdi. Onlar da burayı çok sevdi. Ailesini kendi uçağımla Prag'a götüreceğim. Hiçbir zaman bu kıymetli evladımızı unutmayacağız. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.