Gündem

Beyoğlu Belediyesi'nde bazı taşınmazların satışa çıkarıldığı iddia edildi

Taşınmazların değeri 30 milyon TL'nin üzerinde

22 Mart 2019 11:29

Beyoğlu Belediyesi'nde bazı taşınmazların satışa çıkarıldığı iddia edildi. 7 Mart 2019 tarihinde Beyoğlu Belediyesi adına ihaleye çıkıldı. Beyoğlu Asmalı Mescit Mahallesi, Meşruiyet Caddesi 315 Ada 28 parselde, İngiliz Konsolosluğu karşısında 412 metre karelik alana sahip taşınmaz, 31 milyon 600 bin TL’ye satıldı.

Odatv'nin haberine göre, Beyoğlu Belediyesi’ne ait diğer ihale, 12 Mart 2019’a ait. Ömer Avni Mahallesi Can Feda Çıkmazı’ndaki 240.00 metre kare arsa, 6 milyon 350 bin Türk lirasına satıldı.

Mevcut AKP'li Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde aday gösterilmedi. Seçime sayılı günler kalmışken böyle bir satışın neden yapıldığı soruldu.

Konuyla ilgili konuşan Alper Taş, “Yarattıkları borç batağını bu şekilde kapatacaklarını düşünüyorlar ancak yarattıkları borç yükü kapanmanın aksine her geçen gün artmakta. Satılan gayrimenkulün değeri 30 milyon TL’nin üzerinde ve bu para nereye aktarıldı bilinmiyor. Satılan gayrimenkuller gerçek emsal değeri üzerinden mi satıldı onu da bilemiyoruz. Yıllardır Belediyeyi bir şirket mantığı ile yönettiler" dedi.


"Eşitlik, özgürlük, paylaşma ve dayanışma; biz başka bir Rize'nin temsilcisiyiz"