Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi sonrası 151 kişinin yaşamını yitirdiği Palmiye Sitesi ile ilgili görülen davada "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan yargılanan ve serbest bırakılan AKP Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcısı Eray Ersoy'un babası müteahhit Hacı Mehmet Ersoy'un firar etmesi büyük yankı uyandırdı. Hacı Mehmet Ersoy'un tahliyesine, "cezaevi şartlarında ağır hastalığı ve kocama hali nedeniyle hayatını yalnız idame ettiremeyeceği" gerekçesiyle karar verilmişti.
Ancak bu karar, Palmiye Sitesi'nde hayatını kaybedenlerin ve yaralananların yakınlarının tepkisine neden oldu. BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, aileler, müteahhidin tahliyesine itiraz ederek peş peşe dilekçe verdiler ve 29 Ocak'ta Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi, ailelerin itirazı üzerine Ersoy hakkında yakalama kararı çıkardı. Buna rağmen, Ersoy kayıplara karıştı.
Olayın ardından müteahhit Hacı Mehmet Ersoy hakkında tahliye kararı veren mahkeme heyetine karşı tarafsızlık ilkesini ihlal ettiği gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulunuldu. Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve üyeleri de bu talebin kabul edilmesini istedi ancak, Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi 27 Şubat'ta bu talebi reddetti. Mahkeme, kararında heyetin tarafsızlığını şüpheye düşürecek bir durum olmadığını belirtti.
Şakir Paşa Ailesi: Aile albümü mü, yasak aşk arşivi mi? |
Günün öne çıkan haberleri...TIKLAYIN - Yıllık enflasyon ENAG'a göre 79,51, TÜİK'e göre 39,05 oldu TIKLAYIN -Kira artış oranı belli oldu TIKLAYIN - İşte Devlet Bahçeli'nin Selahattin Demirtaş'la görüşmesinin perde arkası |