Gündem

Akit yazarından CİMER uygulamasına tepki: Kişileri asılsız şikâyet ve ihbarlara özendiriyor

29 Haziran 2019 07:43

Akit yazarı Sefa Saygılı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ile ilgili olarak "Kişileri çok kolay ve zahmetsiz asılsız şikâyet ve ihbarlara özendiriyor" dedi. Saygılı CİMER'in "Aileyi, komşuluğu, arkadaşlığı bitirdiğini" söyledi. 

Saygılı'nın "Halkımız yargılanıyor!" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

(...)Özelikle CİMER(*) uygulaması kişileri çok kolay ve zahmetsiz asılsız, şikâyet ve ihbarlara özendiriyor. Aileyi, komşuluğu, arkadaşlığı bitiriyor. Yargının iç açıcı olmayan bu veriler ışığındaki hali şunu kesin olarak göstermektedir: Maalesef toplumumuz çözülmekte ve suç oranlarında gözle görülür artışlar yaşanmaktadır. Ekonomik ve ahlaki çöküntü ana etkenlerdir. Ahlak ve maneviyat ilkemiz rafa kaldırılmıştır. Eğitim ve aile politikaları iflas etmiştir. Cumhuriyet’in erken döneminde yapılan Hukuk Devrimi son yıllarda güncellenerek yeni devrim yasaları olarak yürürlüğe konulmuştur. Ceza Yasasının Alman yasa tasarılarından tercüme edilmesi ve yürürlüğü, Medeni Kanunun İsviçre’den tercüme edilerek kabulü, dünyada eşi ve benzeri olmayan 6284 sayılı yasa ve uygulaması, toplumu ve aileyi çökertmiştir. 2016 yılında çıkarılan örtülü af ile on binlerce tutuklu ve mahkûm serbest kalmasına rağmen halen tüm cezaevleri dolarak istiap haddini aşmıştır. Yeni cezaevleri yapılmasına rağmen ihtiyacı karşılayamamaktadır! Çare ise yine yeni af yasasında aranmaktadır! Çıkan her af suçu artırmakta ve suçluyu cesaretlendirmektedir. Hukuka ve adil yargıya dönmemiz gerekmektedir.

İstanbul’un en büyük binaları adliye sarayları ve cezaevleri ile hastane binalarıdır. Avrupa’nın ve dünyanın en büyük adliye saraylarını yaptığımız için övünüyoruz. Gün içinde İstanbul Çağlayan/Kartal adliyelerine gittiğinizde çarşı ve pazarlarda olmayan kalabalıkların adliyelerde olduğunu göreceksiniz. Aynı şekilde dev hastane binaları da yoğun bir insan seli içinde yüzüyor. Bu hal, adaletin doğru işlemediğinin ve sağlıksız bir topluma dönüştüğümüzün çarpıcı sonuçlarının göstergeleridir.

***

(*)2018 yılı içerisinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Halkla İlişkiler Başkanlığına 3 milyon 429 bin 294 başvuru yapıldığını, bu başvurulara verilen cevap sayısının ise 4 milyon 189 bin 731 olduğunu bildirmiş.