Ekonomi

Ahmet Taşgetiren: Asgari ücretle çalışan milyonlarca insan kurban kesebilecek mi?

29 Haziran 2023 12:51

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren,  bugünkü köşesinde daha önce kurban kesebilen milyonlarca insanın bu yıl kurban kesemeyecek hale geldiğine değinerek, "Bugün ülkemizde milyonlarca insanın yaşadığı bir vakadır. Önce bir ara, büyük şehirlerde kesim zorluğu vs ile kurban kesememe hali oluşmaya başladı. Bunu insanlar vakıflar vs’nin yardımı ile aşmaya çalıştı." şeklinde yazdı.

Taşgetiren, etle sadece Kurban Bayramı'nda buluşabilen insanlara işaret ederek; "Sadece kurbandan kurbana gelen etlerle 'etle buluşabilen insanlar' ne yapacaktır?

Zor bir mesele.

Ne dersiniz memurlar kurban kesebilir mi ülkemizde?

Asgari ücretle çalışan milyonlarca insan kurban kesebilir mi?

Emekli maaşı ile kurban kesilebilir mi?

Ya da bunlar kurban kestiklerinde gelecek kaç ay, bütçeyi doğrultmak için çaba gösterebileceklerdir?

Ne dersiniz, bu mesele ülkenin yönetimi ile ilgili bir durum mu?

Belli ki ekonomi ekonomiden ibaret değil.

Şöyle bir soru sorulabilir: Bu yıl kurban kesemeyen insanlar, mesela ekonominin hangi halinde kurban kesebilir hale gelirler?

Afrika’ya kurban gönderebilmek gene de, iyi bir şeydir. Ya oranın ufku bile görülemez hale gelirse…

Ülkeyi yönetenlere “Kurban kesememe hali”nin iyi bir ruh haline işaret etmediğini bildirmek isterim. Bunun gibi markette çocuğuna istediği bir şeyi alamamak hali de öyle. Ne bileyim, Euro ile alışveriş yapan birisinin yanında “yerli” olmak hali de… Kiralık ev ararken söylenen rakamlar karşısında içine girilen “Ben bu memlekette nereye gideyim” hali de…"  ifadelerini kullandı.

Türkiye Kasaplar Federasyonu kurbanlık fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamada küçükbaş hayvanların 7 bin TL, büyükbaşların ise 84 bin TL'den başlayacağını söylemişti. 

Yazının tamamı için tıklayın