Gündem

Ahmet Hakan’dan Ertuğrul Özkök’e yanıt: Onun yerinde olsam utanırdım, sıkılırdım, mahcup olurdum

13 Ekim 2024 10:55

T24 Haber Merkezi

Hürriyet Genel Yayın yönetmeni Ahmet Hakan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında hapis cezasının kesinleşmesi durumunda, yıllar önceki “muhtar bile olamaz” manşeti üzerinden kendisine yönelik imalı bir yazı kaleme alan Ertuğrul Özkök’e yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanlığı döneminde hakkında verilen hapis cezası sonrasında Hürriyet’in “muhtar bile olamaz” manşetine atıfta bulunan Özkök, “Hukuken doğru bir manşetti. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan da siyasi olarak bizi eleştirme hakkına sahipti. Bol bol da eleştirdi. Galiba şimdi sıra İmamoğlu’na geliyor… Amaaa... Ahmet Hakan’a bana uyup mizahi zekâsını göstermesini hiç tavsiye etmem” diye yazmıştı.

Ahmet Hakan, bugünkü yazısında şunları kaydetti:

“Madem Ertuğrul Özkök beni kendi yerine koyarak yazmış. O zaman ben de kendimi onun yerine koyarak yazayım: Ben Ertuğrul Özkök’ün yerinde olsaydım, yani dönemin tüm egemen güçlerini arkama alarak medyadaki konumumu Tayyip Erdoğan’ın önünün kesilmesi için harcamış olsaydım ve elde ettiğim zaferin ardından da kaba saba bir alaycılıkla “Muhtar bile olamaz” diye sevinç çığlığı atsaydım öncelikle şu durumda olurdum: Utanırdım, sıkılırdım, mahcup olurdum * Konunun üzerine üzerine gidiyormuş gibi yaparak durumdan sıyrılma çabası içine girmeye asla tenezzül etmezdim. “Biz o zaman öyle yaptık. Şimdi de bakalım Ahmet Hakan ne yapacak” türü kurnazlıklara hiç gerek duymazdım. “Yalan mı kardeşim? Verilen karar öyle değil miydi? Muhtar bile olamaz demiyor muydu karar” diyerek ayıbımı hafifletmeye kalkışmazdım.  Tabii ki insanız. Tabii ki hepimizin zaafları var. Bazen gerekçesiz bir özgüvenle kişisel fiyaskolarımızın üstesinden kolayca gelebileceğimizi sanırız. Bazen önümüze müthiş bir fırsat çıktığını sanarak skoru eşitleyebileceğimizi düşünürüz. Bazen fırlamaca çıkışlarla kişisel tarihimizin utanç verici durumlarından şak diye sıyrılabileceğimize inanırız. Bunları anlayabiliyorum.  Ama ben Ertuğrul Özkök’ün yerinde olsaydım malum konununun kıyısından, köşesinden bile geçmezdim. En azından bunu yapmayı denerdim yani.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

TIKLAYIN - Ertuğrul Özkök: Ahmet Hakan o sabah şu manşeti atmalı mı; “Muhtar bile olamaz”


 

 "Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'