Gündem

Abonesi olmayan hanenin kaçak elektrik cezası muhtara kesildi; şirket neden yazıldığını araştırıyor

15 Mart 2025 13:19

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde aboneliği bulunmayan bir evde "kaçak elektrik" kullanıldığını tespit eden enerji şirketi, 25 bin TL'lik cezayı Muhtar Adnan Özaykan adına düzenledi. Özaykan duruma tepki gösterirken, enerji şirketi yetkilileri konuyu araştırdıklarını söyledi.

Silvan ilçesi kırsal Karahacı Mahallesi'nde aboneliği bulunmayan bir evde "kaçak elektrik" kullanıldığını tespit eden enerji şirketi, 25 bin TL'lik cezayı Muhtar Adnan Özaykan adına düzenledi.

"Köyde hiç kimsesi yok" 

Muhtar Özaykan, şöyle konuştu:

"72 numaralı evde oturuyorum ve adresim burasıdır. Kaçak ekipleri benim köyüme gelmiş. Bana ait olmayan 75 numaralı hane sahipsizdir. Evin sahibi 1990'lı yıllarda vefat etmiş ve köyde hiç kimsesi yok. Hane de bu şekilde kalıyor. Kaçak ekipleri, bu hane için benim adıma 25 bin TL ceza kesmişler. 75 numaralı hanenin abonesi yok. Numara ve isim üzerine bana ceza kesmişler. Bunu kabul etmiyorum ve hukuki yollara başvurup hakkımı arayacağım. Bana ait olmayan cezayı ödemek zorunda değilim." 

Videoya göre boş değil 

Enerji şirketi yetkilileri ise 75 numaralı evde abonesiz kaçak kullanım tespit edildiğini, mevzuata uygun olarak gerekli yasal işlem yapıldığını ancak kaçak tutanağının neden Muhtar Özaykan'a gönderildiği konusunun araştırıldığını söyledi. Yetkililer, ayrıca kaçak kullanım tespitinde çekilen videoda; evin boş olmadığının, evde yaşayanların bulunduğunun görüldüğünü belirtti. (DHA)


Hatice (12) ve Resul (13) öyle bir icat yaptı ki…



Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Araçlara alkol kilidi geliyor: Yeni uygulamanın teknik şartları belli oldu

TIKLAYIN | Flash TV'nin kayyımı belli oldu

TIKLAYIN | Spor yazarları Galatasaray-Antalyaspor maçını değerlendirdi: Şampiyonluk yarışında hâlâ psikolojik üstünlüğü elinde tutuyorlar

TIKLAYIN | Celal Şengör'den karanlık İstanbul depremi senaryosu: Yağmalar yaşanacak, ölmeyenler "keşke ölseydim" diyecek

TIKLAYIN | MHP'den Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama

TIKLAYIN | ABD'den 43 ülkelik 'seyahat yasağı' taslak listesi; Afganistan ve Suriye 'kırmızı' listede

TIKLAYIN | Deha dizisinin çekimlerinde kaza; Aras Bulut İynemli ameliyata alındı!