Gündem

Abdurrahman Dilipak: Neyse ki, bir yiğit savcı sağlık sektöründeki yolsuzluk balonuna iğneyi batırdı

"Bommmm! Daha yeni başlıyoruz"

20 Ekim 2024 15:40

T24 Haber Merkezi

Gazeteci Abdurrahman Dilipak, sağlık sektöründeki yolsuzluklara dikkat çekerken, bu yolsuzlukları ortaya çıkaran cesur bir savcının önemli bir adım attığını iddia etti.

Dilipak, sağlık sektöründe büyük yolsuzlukların ortaya çıkacağını öne sürdü. Dilipak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sağlıkta yarın da ilaç vurgunu patlayınca görürsünüz!" diyerek başlayan paylaşımında, sağlık sektöründeki derin yolsuzlukları işaret etti.

Dilipak'ın iddiaları arasında, şehir hastanelerinin ihale süreçleri, yapılan anlaşmalar, verilen teminatlar ve garanti sözleşmeleri yer alıyor. Ayrıca, üniversite hastaneleri, özel hastaneler ve milletvekillerinin doktor olarak görev yaptığı iddialarına da değindi. VIP hastalar için şişirilen faturaların kamu ve özel sektör iş birliğiyle gerçekleştirilen yolsuzlukların bir parçası olduğunu vurguladı.

Dilipak, sağlık sektörünün Adalet Bakanlığı'ndan daha temiz olmadığını belirtirken, yolsuzlukları açığa çıkaran "bir yiğit savcının" bu duruma müdahale ettiğini ve "yolsuzluk balonuna bir iğne batırdığını" ifade etti. Gazeteci, "Daha yeni başlıyoruz. Daha bir bendden su kaçağı var. Baraj patlarsa görürsünüz" diyerek daha büyük skandalların ortaya çıkabileceği konusunda uyarıda bulundu.

 

Erdal Beşikçioğlu: Behzat Ç.’yi Etimesgutlularla çekeceğiz; bundan daha iyi bir ilçe tanıtımı olamaz