Dünya Basınında Bugün

ABD'den İsrail'e "Gazze yardımı" ültimatomu; BM ev sahipliğindeki 'Kıbrıs' toplantısında olumlu hava | Dünya Basınında Bugün

16 Ekim 2024 09:35

T24 Dış Haberler

Casus bir polis, Britanya Başbakanı Keir Starmer'ın 1990'ların başında meşhur McLibel davasında iki çevreci kampanyacıya verdiği hukuki tavsiyenin gizli ayrıntılarına eriştiğini söyledi. ABD Başkanı Joe Biden yönetimi bu hafta Gazze Şeridi'ndeki sivillerin içinde bulunduğu kötü koşulların iyileştirilmesi için İsrail üzerindeki baskıyı arttırırken, üst düzey yetkililer bir ay içinde insanî yardım akışının arttırılmaması halinde askeri yardımın askıya alınması da dahil olmak üzere cezalandırıcı tedbirlere başvuracakları uyarısında bulundu. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, bölgesel iş birliğini arttırmak için Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi'nin (BRI) genişletilmesi çağrısında bulundu. Kıbrıslı Rum ve Türk liderler salı günü New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ev sahipliğinde gayrı resmi görüşmeler için bir araya geldi ve tıkanan yeniden birleşme görüşmelerinde “ileriye dönük yolu” tartışmak üzere yakında tekrar bir araya gelme konusunda anlaştı.

16 Ekim 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Guardian | İftira davasında gizli görevli Starmer'ı gözetlemiş

Dün bir kamu soruşturması kapsamında dinlenen gizli bir polis memuru, Britanya Başbakanı Keir Starmer politik bir avukatken onu gözetlediğini itiraf etti.

Casus polis, Starmer'in 1990'ların başında meşhur McLibel davasında iki çevreci kampanyacıya verdiği hukuki tavsiyenin gizli ayrıntılarına eriştiğini söyledi.

Soruşturmanın dünkü oturumunda, söz konusu tavsiyenin içeriğinin casus tarafından Scotland Yard'ın gizli bir birimindeki yöneticilerine iletildiği belirtildi.


The Washington Post | ABD, İsrail'e Gazze yardımı için son tarih belirledi

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi bu hafta Gazze Şeridi'ndeki sivillerin içinde bulunduğu kötü koşulların iyileştirilmesi için İsrail üzerindeki baskıyı arttırırken, üst düzey yetkililer bir ay içinde insanî yardım akışının arttırılmaması halinde askeri yardımın askıya alınması da dahil olmak üzere cezalandırıcı tedbirlere başvuracakları uyarısında bulundu.

Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 13 Ekim'de İsrailli üst düzey yetkililere gönderdikleri mektupta, Gazze'deki koşulların kötüleşmesinden İsrail hükümetinin eylemlerini ve Gazze'deki kanunsuzluğu sorumlu tutarak, sivillerin gıda ve diğer ihtiyaç maddelerine erişiminin sağlanması için acil adımlar atılmasını talep etti.


Al Arabiya | Pakistan Başbakanı Şerif, Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi'nin genişletilmesi çağrısında bulundu

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, bölgesel iş birliğini arttırmak için Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi'nin (BRI) genişletilmesi çağrısında bulundu.

Şerif, İslamabad'da düzenlenen ve yaklaşık bir düzine ülkenin katıldığı Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) hükümetler toplantısında konuştu


eKathimerini | Kıbrıslı liderler, yakında tekrar bir araya gelmeyi kabul etti

Kıbrıslı Rum ve Türk liderler salı günü New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ev sahipliğinde gayrı resmi görüşmeler için bir araya geldi ve tıkanan yeniden birleşme görüşmelerinde “ileriye dönük yolu” tartışmak üzere yakında tekrar bir araya gelme konusunda anlaştı.

Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stephane Dujarric, yaptığı açıklamada, Guterres'in akşam yemeğinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı “pozisyonlarındaki uçurumu nasıl kapatacaklarını düşünmeye ve bir çözüme giden harekete izin vermek için güveni yeniden inşa etmeye” teşvik ettiğini söyledi.