Gündem

8 yaşındaki Narin 7 gündür kayıp ; Diyarbakır seferber oldu

Narin'in evine yakın bir noktada bulunan ve başka bir çocuğa ait olduğu anlaşılan kan lekeleri dikkate alınarak yapılan araştırmalar, arama kapsamını şekillendirdi

27 Ağustos 2024 11:08

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolduğu haberinin ardından 7 gün geçti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kayıp çocuğun bulunması için tüm toplu taşıma araçlarına ilanlar astı ve vatandaşları bilgilendirerek, bilgi sahibi olanların 112 Acil ve ALO 153 numaraları aracılığıyla iletişime geçmeleri çağrısında bulundu.

Arama çalışmaları yoğunlaştı

Narin'in kaybolduğu ilk gün olan 21 Ağustos'tan itibaren Diyarbakır'da yoğun arama çalışmaları yürütüldü. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye birimi, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri, kaybolan kız çocuğunu bulmak için seferber oldu. Ayrıca, Narin'in evine yakın bir noktada bulunan ve başka bir çocuğa ait olduğu anlaşılan kan lekeleri dikkate alınarak yapılan araştırmalar, arama kapsamını şekillendirdi.

Toplu taşıma araçlarında bilgilendirme yapıldı

Amidahaber'in aktardığına göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, asılsız ihbarları önlemek amacıyla şehir genelindeki toplu taşıma araçlarına ilanlar asarak, vatandaşların dikkatini çekmeye çalıştı. Bu çabalar, kayıp vakasına dair farkındalığı artırarak, toplumun desteğini sağlamayı hedefledi.

Arama çalışmalarında modern teknolojiler kullanıldı

Arama çalışmalarında, Narin'in evine yakın bir mesafede bulunan bir saman yığınının altında, afetlerde kullanılan yer altı görüntüleme cihazları ile tarama yapıldı. AFAD ekipleri tarafından yürütülen bu aramada, bazı görevliler uzun şişler yardımıyla detaylı bir inceleme yaptı.