Gündem

Okulda aniden fenalaşan 15 yaşındaki çocuk, hayatını kaybetti!

Çocuğun, kalp krizi geçirdiği öğrenildi

11 Ekim 2024 16:26

T24 Haber Merkezi

Çanakkale'de beden eğitimi dersi sırasında kalp krizi geçiren 15 yaşındaki lise öğrencisi Yağız Efe Doğan, götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti. Yağız Efe'nin Çanakkale Belediyespor basketbol takımının altyapısında oynadığı öğrenildi.

15 yaşındaki Yağız Efe Doğan, dün beden eğitim dersinin bitiminde arkadaşlarıyla voleybol oynadıkları sırada aniden fenalaştı. 15 yaşındaki çocuk, öğretmenlerinin bilgi vermesi üzerine okula gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası kaldırıldığı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesinde hayatını kaybetti. 

İbrahim Bodur Lisesi 3. sınıfı öğrencisi ve Çanakkale Belediyespor basketbol takımı altyapı sporcusu Yağız Efe Doğan için Mecidiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende, Doğan'ın öğretmen olan anne ve babası taziyeleri kabul etti. Öğrencinin cenazesi, kılınan cenaze namazın ardından Şehir Kabristanlığında toprağa verildi.

Cenazeye Çanakkale Valisi Ömer Toraman, CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, siyasi partileri il ve ilçe başkanları, öğretmenler ve Doğan'ın okul arkadaşları katıldı.

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünden taziye mesajı

Yağız Efe'nin ölümünün ardından Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü taziye mesajı yayınladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Çanakkale Anafartalar İlkokulu Sınıf Öğretmeni Sevgi Doğan ve Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu Sınıf Öğretmeni Nazmi Doğan'ın Çanakkale İbrahim Bodur Anadolu Lisesinde öğrenci olan çocukları Yağız Efe DOĞAN 10.10.2024 Perşembe günü vefat etmiştir. Cenazesi 11.10.2024 Cuma günü Cuma Namazına müteakip Mecidiye Camii'nden kaldırılacaktır. Merhum öğrencimize Allah'tan rahmet, başta acılı ailesi olmak üzere eğitim camiamıza ve sevenlerine başsağlığı ile sabırlar dileriz."

"Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'