Gündem

116 suçtan aranan şahıs, başka şehirde adliye binasının önünde yakalandı

20 Eylül 2024 10:24

Konya'da 116 suçtan aranan Mustafa K. isimli şüpheli, Adana'da adliye binası önünde yakalandı. Polislerin şüphelenerek kimliğini kontrol ettiği şahsın, 116 suçtan arandığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan Mustafa K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya'da bilişim sistemleri yoluyla dolandırıcılık ve hırsızlık gibi 116 suçtan aranan şüpheli, Adana'da adliye binası önünde yakalandı.

Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği görevlileri, Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki adliye binasının otopark girişinde durumundan şüphelendiği Mustafa K'nin kimliğini kontrol etti.

116 suçtan aranıyor

Ekipler, yaptıkları sorgulamada, Mustafa K'nin Konya'da "başkasına ait banka veya kredi kartlarını izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama", "bilişim sistemleri yoluyla dolandırıcılık" ve "hırsızlık", "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" gibi 116 suçtan arandığını belirledi.

Mustafa K, bu tespit üzerine gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

İlber Ortaylı: En kıyak rakı tek parti devrinde değil şimdi imal ediliyor, yalan mı?