Bilime daha yakından bakın

25 Mart 2014 18:56

Bu yılki Wellcome Fotoğraf Ödülleri finalistleri belli oldu. Bu fotoğrafta bir saç teline tutunmuş bit yumurtası görülüyor. (Kevin Mackenzie, Aberdeen Üniversitesi)

Jüri üyeleri, sadece bilimsel bilgi değl, aynı zamanda estetik güzellik de içeren fotoğrafları seçiyor. Zebra balığı embriyosu (Annie Cavanagh ve David McCarthy)

Her yıl yapılan yarışma bilim alanında en iyi fotoğraf tekniğini ve görüntülerini ödüllendirmeyi amaçlıyor. Uzun kulaklı kahverengi yarasa (Chris Thorn, xrayartdesign.co.uk)

Kazanan 18 fotoğrafı 7 kişilik jüri belirliyor. Kireçlenmeye maruz kalmış insan kalbi dokusu (Sergio Bertazzo, Imperial College London)

Göğüs kafesinde mekanik bir kalp pompası (Anders Persson)

Okside olmuş C Vitamini (askorbik asit) kristalleri (Spike Walkers)

Turpgiller familyasından Arabidopsis thaliana bitkisinin çiçeğinin yakın çekimi (Stefan Eberhard)

Uzun ömürlü bir bitki olan Astrantia dere kenarlarında ve nemli yerlerde yetişir. (Dr Henry Oakeley)

Mackenzie ayrıca Ortaçağ'dan kalma bir alt çene kemiği ile yarışmaya katıldı.

Renkli taramalı elektron mikroskobundan görüldüğü şekliyle böbrek taşı. ( Kevin Macken

Bu meme kanseri hücreleri nano ilaç taşıyıcılarla tedavi ediliyor. (Khuloud T Al-Jamal ve Izzat Suffian)

MIT McGovern Enstitüsü'nden Zeynep M Saygın, sağlıklı bir yetişkin insan beynindeki sinirlerin MRI görüntüsünü içeren bu fotoğrafla ödül aldı.

Tarımsal atık (Eberhardt Josué Friedrich Kernahan ve Enrique Rodríguez Cañas)

Kernahan ve Cañas CIGS (Bakır, İndiyum, Galyum, Selenyum) güneş pillerinde kullanılan yarı iletken ince tabaka görüntüsüyle de finale kaldı.

Deriye yapışmış geyik kenesi (Ashley Prytherch, Royal Surrey County Hospital NHS Foundation Trust)

Wellcome Fotoğraf Arşivi tıp tarihi ve uygulamasına ilişkin zengin bir görsel malzeme birikimine sahip. Zambak tomurcuğu (Spike Walker)

Ödül alan fotoğraflar 12 Mart'tan itibaren Glasgow Bilim Merkezi'nde kısa süreliğine sergileniyor. Lagena (Spike Walker)

Sergi ayrıca Manchester'da Bilim ve Sanayi Müzesi'nde, Cardiff'te Tecniquest'te, Belfast'ta W5'ta ve Londra'da Wellcome Trust binasında sergileniyor. Fok balığı tomografisi (Anders Persson)