UZMANI, RAMAZAN SOFRALARI İÇİN EN İYİ 10 BESİNİ AÇIKLADI!
Sebze: Düşük enerji, yüksek vitamin, mineral, lif, fitobesin ve su içeriği ile sağlıklı bir seçenektir, kan şekeri ve kolesterolü dengeler.
Baklagil: Mercimek, nohut, fasulye gibi çeşitleriyle protein, vitamin, mineral ve lif bakımından zengindir, uzun süreli tokluk sağlar.
Kefir: Protein, magnezyum, fosfor ve probiyotikler açısından zengindir, sindirimi kolaylaştırır ve bağışıklık sistemini destekler.
Yoğurt: Sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını destekler, vücudun yağ yakımını hızlandırabilir.
Yumurta: Çoğu vitamin ve minerali içerir, kaliteli protein ve aminoasitler sağlar.
Salata: Çeşitli yeşillikler ve çiğ sebzelerden oluşur, vitamin ve mineral açısından zengindir.
Hurma: Yüksek antioksidan içeriğiyle bilinir ve şeker, protein, lif, kalsiyum, fosfor, demir, potasyum, selenyum, A ve B vitaminleri içerir.
Zeytin: Tekli doymamış yağ asitleri, lif, antioksidanlar, A, E, D, K vitaminleri ile demir, selenyum, magnezyum ve B vitaminleri açısından zengindir.
Çorba: Sindirimi kolay ve doyurucu olan çorba çeşitleri, besleyici ve bağışıklığı güçlendirici özelliklere sahiptir.
Ceviz: Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri, protein, lif, antioksidanlar, bitkisel steroller ve arginin içerir. Kolesterol düşürmeye yardımcı olur. (Sözcü)